Adıyaman Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğüne bağlı ek bina konferans salonunda yapılan toplantıya Malatya TARSİM Bölge Müdürü Mehmet Ali Doğan, Adıyaman Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Adil Alan, Ziraat Odası Başkanı Mehmet Salih Şahan, kurum müdürleri ve çiftçiler katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Müdürü Alan, “Tarım Bakanlığına bağlı olarak faaliyet gösteren TARSİM ile ilgili bilgilendirme yapmak için bir araya gelmiş bulunmaktayız. Özellikle çiftçilerimizin sık sık gündeme getirdiği TARSİM ile ilgili bazı sorular oluyor. Gelişmekte olan dünya da bundan sonraki süreçte bizleri bekleyen en büyük tehlike hem kuraklık artan dünya nüfusunun ihtiyacını karşılayacak olan gıdadır. 21. yüzyıl da eğer dünya savaşları olacaksa su ve gıda savaşları olarak ele alınacak. Ondan dolayı ülke olarak hazırlık yapmamız üretim de planlama yapabilmemiz üreticilerin mağduriyetini gidermesi için TARSİM çok önemli. Buna yönelik bir çalışma yapıldı. Ülkemizde de Bankalığımıza bağlı kurulan TARSİM bizim için çok önemli.” dedi.

Malatya TARSİM Bölge Müdürü Mehmet Ali Doğan ise “İl Müdürümüz Adıyaman için büyük çaba sarf eden bir yönetici. Çok çalışması var. Adıyaman’a verdiği emekten dolayı da Adil Alan’a teşekkür ederim. Bitkisel üretim anlamında baktım gerçekten büyük mesafeler kat etmiş. Bizim ülkemiz de taş üstüne taş koyan hepimiz cümlemiz hem üretici hem yönetici ne olursak olalım minnettarlık duymalıyız. Özellikle badem konusundaki çalışmaları büyük bir yatırım ve saygı değer bir emek. Dünyamız gerçekten ısınma ile birlikte bir çok iklimsel değişikliklere neden oldu. Bu yıl zamanında yağışlar alınabilir. Tarımsal verimlerde düşme olmayabilir. Veya hasar olmaya bilir. Ama aynı garantiyi önümüzdeki seneler için söyleyemeyiz. Bu durumda üretici mağdur olmaması herhangi bir tabi afete maruz kaldıklarında önümüzdeki sezona kadar tarımsal girdileri karşılamak için hiç olmaz ise belli bir hasardan yararlanma suretine tazminat alma suretiyle mağduriyeti giderilmesi gerekiyor” diye konuştu.