Başkan Salman, yapılan indirimleri olumlu bulduğunu vurgularken farklı tüketim kalemlerinde indirim olmasının vatandaşı kış mevsimi öncesi rahatlatacağına değinerek, “Bakanımızın dün yaptığı basın toplantısından dolayı maliye bakanımızın dikkat edersiniz ki %18’lerden %8'e indirdi KDV’yi. Ayrıca büyük şirketleri ise % 1’e indirdi. Ama biz şu anda bu yapılanları olumlu buluyoruz. Piyasadaki rahatlama nedeninden dolayı yalnız keşke doğalgaz ve elektriğe de yüzde on indirim gelmiş olsaydı. Piyasada daha hareketlilik olurdu. Önümüz kış biliyorsunuz ki kış aylarında gerek doğalgaz elektrik tüketimi daha fazla oluyor. Piyasaya baktığımızda şu an gıda maddelerinde herhangi bir indirim olmadı. Gıda maddelerinin sıfıra çekilmesini istiyoruz. Bu konuda öyle bir şey olursa tabii ki her şey gıdaya bağlı bir insan bir elbisesini veya bir beyaz eşyasını parası olan kişi alabilir. Ama normalde gıda daha farklı oluyor. Dolayısıyla önümüzdeki süreçte sayın yetkililerden hükümetimizin bakanımızdan bu sürecin içinde gıda ile ilgili bir değerlendirme ondan sonra elektrikle ilgili doğalgaz ile ilgili indirme geçirilirse piyasada bir rahatlama olur.

-Krizin Üstesinden Geleceğiz

Piyasa ufak da olsa bir para sıkıntısı olduğunu aktaran Salman, bu dönemde ortaya çıkan fırsatçılar ile ilgili gerekli işlemlerin bir an önce yapılması gerektiğini söyleyerek şöyle devam etti;

“Piyasada bayağı bir ufaktan da olsa bir para sıkıntısı var, daralma var. Bunu sayın cumhurbaşkanımız da söylüyor. Bunları fırsatçılara fırsat vermeden birlik ve beraberlik içerisinde bir sivil toplum örgütü bir esnaf olarak hep beraber bunun üstesinden geleceğimize inanıyorum. Ama inşallah temennimiz yavaş yavaş dövizdeki kur ayarlarının aşağı çekilmesi piyasada yavaş yavaş yumuşamaya başladı. Ama maalesef görüyoruz ki gıda sektöründe özellikle de hileli işleri giriyorlar. Yani diyelim ki 1 kilogram 800 gram yapıyorlar fiyatını da aynı fiyat olmasından dolayı bu da biz bir vatandaş olarak üretici olarak sivil toplum örgütü olarak biz bunun rahatsızlığını yaşıyoruz. İnşallah da hep birlik ve beraberlikle gerek tüketici olarak gerek bir vatandaş bir yurttaş olarak biz bunların takipçisi olacağız. Bu konuda bu ülkenin birliği beraberliği için bu krizin üstesinden geleceğiz inşallah.”