Kahta İlçesi, Çaybaşı Köyü, Kamışlı mezrası önder çiftçi Mustafa Hicri Toprak’ a ait hububat alanında uygulanan bitki besleme ürünlerinin sonuçları yapılan hasatta çiftçilere Tarla Günü düzenlenerek çiftçilerin görme fırsatı sunuldu.

Mustafa Hicri Toprak ve Abdurrahman Toprak’a ait hasat alanında yapılan Tarla Gününe Kahta İlçe Tarım Orman Müdürü Zülkif Orak, Kahta Ziraat Odası Başkanı Fatin Rüştü Zorlu Turanlı, Bitki besleme firma yetkilisi Ferhan Karaçizmeli, Ziraat mühendisleri ve çiftçiler katıldı.

Ekimden hasada kadar arpa ürününde kullandıkları besin ürünleri hakkında bilgi veren Mustafa Hicri Toprak, yapılan hasat alanında katılımcılarla beraber incelemelerde bulundu.

Bu tür organizasyonların çiftçiler için çok önemli olduğunu dile getiren Kahta ilçe Tarım ve Orman Müdürü Zülkif Orak, yapılan uygulamaların yerinde sonuçlarını görmek çiftçilerimize güzel bir örnek teşkil ettiğini söyledi.

Kahta Ziraat Odası Başkanı Fatin Rüştü Zorlu Turanlı ise; “İklim değişimi sonucunda yaşanan kuraklığa bağlı olarak yeniliklerin her zaman benimsenmesi gerekmektedir. Bu tür yeniliklere örnek olan Mustafa Hicri Toprak’ a teşekkür ediyorum. Bu yeniliklerin Tarla Günü düzenlenerek çiftçilerimizin birebir yerinde görmesi ayrı bir önem kazanmaktadır. Kahta ziraat odası olarak çiftçilerimize yönelik bu tür faaliyetleri artıracağız. Çiftçilerimizin kaliteli ve yüksek verim alabilmeleri için tüm kurumlarımızla koordineli olarak çalışmalarınızı sürdüreceğiz. Düzenlenen tarla gününde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.