Haber-Metin Harıkçı

Tarihi Keleş konağında düzenlenen toplantıya dernek başkanı Bayram Doğru, Yönetim kurulu ve dernek üyeleri katıldı.

Adıyaman’ın menfaatine olabilecek her projeye destek olmaya hazır olduklarını dile getiren Adıyaman İnşaat Müteahhitleri Derneği başkanı Bayram Doğru; “İnşaat sektöründe yaşanan sorunların yanı sıra ilimizde var olan imar sorunu konusunda dernek olarak çalışmalar yapıyoruz. Bugünde yönetim kurulumuzun yanı sıra üyelerimizle birlikte istişare toplantısı düzenledik. Dünya da ve ülkemizde yaşanan ekonomik kriz buna bağlı olarak inşaat sektöründe yaşanan sorunlarla ilgili görüş alışverişinde bulunduk. İlimizde Arsa ve Konut fiyatlarında çok büyük artışlar yaşandı. Yeni konutlara talep çok ancak beklenilen oranda konut yapılamıyor. Öyle bir duruma geldik ki neredeyse inşaat yapılacak alan kalmadı. Artan talep karşısında sürekli tarım arazilerinde yeni konutlar yapılmak isteniyor. İnşaat alanı için uygun olan yerlerde bulundukları mevkii nedeniyle az katlı binalar yapılmakta. Çok katlı bina yapılması gereken yerlere üç veya en fazla 4 kat inşaat yapma izni veriliyor. 7-8 kat yapılabilecek bir inşaat 4 katla sınırlı tutuluyor ve inşaata müsait arazileri cömertçe harcanıyor.

Toplantıda özellikle kentsel dönüşüm projesine değinilerek proje kapsamında hem müteahhitlere hem de vatandaşlara uygun çözümler görüşüldü. Şu anda güncel olarak arsa üretiminin aşırı maliyet oluşturmasından dolayı İnşaat Müteahhitleri Derneği olarak ada bazlı kentsel dönüşüm adı altında bir program düzenleyerek olan arsaları değerlendirip kat artışı ve diğer şehirlerde olduğu gibi emsal artışı yaparak, yeni tarım alanlarına imar yapmayıp, olan yerleri değerlendirerek hem istihdam hem müteahhitlerimize uygun arsa hem de vatandaşların uygun fiyata daire almaları için bir kentsel dönüşüm projemiz bulunmakta bunu da önümüzdeki günlerde sonuca ulaştırarak, resmi makamlarımızla görüşerek bir sonuca ulaştıracağız. Toplantımıza katılan üyelerimize teşekkür ederim.” dedi.

Toplantının son bölümünde dernek üyelerini ziyaret eden AK Parti Adıyaman İl Başkanı Mehmet Dağtekin dernek üyeleriyle sohbet edip, kendisine iletilen sorun ve çözüm önerilerini dinledi.

Söz konusu Adıyaman olduğunda her konuda desteğe hazır olduğunu dile getiren AK Parti il Başkanı Mehmet Dağtekin, Adıyaman İnşaat Müteahhitleri Derneği yönetimine teşekkür ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.