Haber-Metin HARIKÇI

Olay, Çakırhöyük beldesi Köprübaşı Mahallesi’nde meydana geldi. Kar yağışına dayanamayan Ramazan Çolak'ın evinin önündeki çatı çöktü. Meydana gelen olayda çöken çatı altında kalan Ramazan Çolak (45) yaralanırken, kızı Aysel Çolak (14) ve 60 küçükbaş hayvandan 22’si öldü.

Acıların paylaşıldığı takdirde azalacağını belirten Besni Kaymakamı Nazlı Demir; “Geçtiğimiz günlerde hepimizi derinden üzen bir haşiye yaşandı. Çöken çatı altında Ramazan Çolak ağabeyimiz yaralı bir şekilde kurtulurken, 14 yaşındaki Aysel kızımızı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşadık. Allah mekanını cennet eylesin. Ramazan ağabeyimizin hastanede tedavisi tamamlandı çok şükür her geçen gün iyiyi gidiyor. Ailemizin acısı büyük, genç yaşta evladını kaybetti bunun yanı sıra geçim kaynakları olan hayvanlarından 22 tanesi telef olmuştu. Neticede hayat devam ediyor ve ailemizin tek geçim kaynağı olan hayvanlarının telef olması bizleri ayrıca üzmüştür. Olayın meydana gelmesinin ardından bizlerle görüşüp geçmiş olsun dileklerini ileten hayırsever işadamımız Ali Erdemoğlu tarafından ailemize 35 adet gebe koyun hediye edilmiştir. AFAD Müdürlüğümüzden temin ettiğimiz Çadır Ağılımız ilçe tarım müdürlüğü ekiplerimiz tarafından kurulumu yapılarak ailemizi hediye edilen ve diğer koyunları kurulan ağıla yerleştirilmiştir. Bir nebze de olsa ailemizin acısını sarabildiysek nu mutlu bizlere. Yapmış oldukları yardımdan dolayı hayırsever işadamımız Ali Erdemoğlu’na teşekkür ediyorum. Ailemize bir kez daha başsağlığı ve sabırlar diliyorum, Rabbim birlik beraberliğimizi daim eylesin. Tüm zorlukların üstesinden birlikte geleceğiz İnşallah” dedi.

Olay anından itibaren devletin her türlü imkanlarının seferber edildiğini dile getiren acılı baba Ramazan Çolak; “Evladımızı kaybettik, acımız büyük. Meydana gelen olay sonrası öncelikle komşularımız bize yetişti, olayın duyulması üzerine sayın kaymamamız ve yetkililer bize anında ulaştılar. Maalesef kızımızı genç yaşta toprağa verdik mekanı cennet olsun. Kızımla birlikte tek geçim kaynağımız olan küçük baş hayvanlarımızdan da 22 tanesi çöken çatının altında kalarak telef oldular. İlçemizin gurur kaynağı olan hayırsever Ali Erdemoğlu ağabeyimiz bizlere 35 adet koyun hediye ettiler. Acımız çok büyük ama devletimiz, halkımız bizlere öyle sarıldılar ki, acımız bir nebze de olsa azaldı. Allah devletimize zeval vermesin, bizlere bu desteği sağlayan Ali Erdemoğlu ağabeyimize, İlçe Kaymakamız Nazlı Demir’e ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.