Şeffaf bir belediyecilik anlayışını kendilerine temel düstur edineceklerinin altını çizen Tuğsuz, “Ceplerimizi doldurmak için değil, İlçemize hizmet sunmak için gecemizi, gündüzümüze katacağız, dedi.

Tuğsuz yaptığı açıklamasında; “Belediye başkanlığı yaptığımız dönemde önemli projelere imza atmıştık. Bu projeler tüm kesimleri yakından ilgilendiren ve şehrimizin ihtiyacı olan hizmetlerdi. Allah nasip eder de aday olup seçilirsem, hedefimiz önümüzdeki dönemde daha büyük projeleri hayata geçirip ilçemizi uzun vadede geleceğe hazırlamak olacaktır. Bunun için gerekli donanım ve tecrübeye sahibiz. Kısacası Besni halkının, çağdaş belediyeciliğin tüm imkânlarından yararlanmasını sağlayacağız.

“BELEDİYEYİ VATANDAŞLARIMIZLA BİRLİKTE YÖNETECEĞİZ”

Tabi bu uygulamaları yürütürken, belediye hizmetlerine, politikalarına vatandaşlar daha karar alma aşamasında aktif olarak katılabilecek ve her aşamayı takip edebilecekler.

Yani vatandaşlarımızın görüş ve isteklerini bir merkezde toplayıp, ilgili birimlere ileteceğiz ve iş sonuçlandırılınca da mutlaka geri dönüş sağlayacağız. Bu sayede vatandaşlarımızın yönetime de katılmalarını sağlamış olacağız.

“SOSYAL BELEDİYECİLİĞE ÖNEM VERECEĞİZ”

Toplumun büyük ihtiyaç duyduğu sosyal alanlara, sosyal tesislere ve kültürel projelere büyük önem vereceğiz. Elimizden geldiğince bu konularda projeler üretip hayata geçireceğiz.

“YEŞİL ALANLARI ARTIRACAĞIZ”

İlçemizin dört bir yanını ağaçlarla ve parklarla yeşile büründüreceğiz. Yeşil alanları çoğaltacağız, “ Yeşil bir Besni” sloganı ile vatandaşlarımızın ücretsiz olarak faydalanabilecekleri dinlenebilecekleri alanların sayısını artıracağız.

“SPORA VE SPORCUYA HER ZAMAN DESTEK VERECEĞİZ”

Spor sadece bedensel sağlığımızı değil aynı zamanda ruhsal sağlığımızı da geliştiren ve bizleri zararlı alışkanlıklardan uzaklaştıran önemli bir aktivitedir. Son zamanlarda gazetelerde okuduğum haberlere göre ilçemizde uyuşturucu kullanım oranının artmaya başladığını görmekteyim. Gençlerimizi bu tür kötü alışkanlıklardan korumak ve boş zamanlarını daha iyi değerlendirmelerini sağlamak için spor şarttır. Bu nedenle ilçemizdeki sportif faaliyetlere daima destek olacağız.

“SAYISIZ HİZMET VE PROJENİN ALTINA İMZA ATACAĞIZ”

31 Mart’ta yapılacak seçimlerin Besni adına büyük önem taşıdığına dikkat çeken Tuğsuz, uzun zamandan beri gerçek manada hizmet alamayan Besnimizde adaylık verilip te seçilirsem, rekor derecede hizmet ve projeyi hayata geçireceğim. Bundan kimsenin şüphesi olmasın, dedi.

“ŞEHRÜL EMİN OLARAK BEYTÜL MAL’A SAHİP ÇIKACAĞIZ”

Şehrül emin olarak, bize emanet edilen Besni’ye (Beytül Mal’a) adalet içinde eşit hizmet politikası ile sahip çıkacağız. 32 bin Nüfuslu ilçemiz de herkesin belediye başkanı olacağız. Emanete hıyanet etmeyeceğiz.

“İHTİYAÇ SAHİPLERİNİ, YETİMLERİ VE YAŞLILARIMIZI UNUTMAYACAĞIZ”

Belediye olarak daima ihtiyaç sahiplerimizin yanında olacağız. Kuracağımız Özel Bir Birimle muhtarlarımızla istişare içinde, ihtiyaç sahiplerimizi, yetim, yaşlı ve düşkünlerimizi düzenli olarak ziyaret edeceğiz. İhtiyaçlarını elimizden geldiğince gidereceğiz. İhtiyaçlara göre çözüm ve projeler üreteceğiz.

“SADECE BUGÜNÜ DEĞİL, ŞEHRİN GELECEĞİNİ ÇİZEN BELEDİYECİLİK ANLAYIŞI OLMALI”

Şehrin sadece bugününü değil geleceğini çizen yerel yönetim anlayışı olması gerektiğini ifade eden Tuğsuz, “Ne yazık ki Besni'mizde hızla geriye gidiş olmuştur. Ranta dayalı, kişilere ve küçük zümrelere hizmet eden bir anlayışla belediyemiz yönetilmektedir. Bunun sonucu olarak ta bu güne kadar önemli hiçbir hizmete imza atmayan Besni Belediyesinin bu ayki işçi ve memur maaşlarının ancak yarısını ödeyeceğini üzülerek öğrendim. İnsanların yaşam tarzları her geçen gün değişmekte ve bu durum ciddi bir beklenti oluşturuyor. Bu beklentileri karşılayıp vatandaşımızı mutlu etmek istiyorsak belediye de bu değişime ayak uydurmak zorundadır.

“HESAP SORULABİLİR VE HESAP VERİLEBİLİR BELEDİYECİLİK VAAT EDİYORUM”

Bu nedenle Dürüst, namuslu, ilkeli, ahlaklı, hesap sorulabilir ve hesap verilebilir, insanı ve toplumu önceleyen bir belediye başkanlığı ve belediyecilik vaat ediyorum. İnsanımızı hiçbir ayrıma tabi tutmadan kucaklayacağımı, hizmet siyaseti ve hizmet belediyeciliği yapacağımı vaat ediyorum. Şahsi çıkarlarımı değil, toplum çıkarlarını gözeteceğimi vaat ediyorum. Bu vaatleri sözde değil, özde ve nefsinde uygulamış bir insan olarak söylüyorum. Besni’nin artık bu anlayışa şiddetle ihtiyacı var. Emir alan değil, emir veren lider vasfında bir belediye başkanına ihtiyacımız var.

“KATI VE SIVI ATIK PROJELERİNİ HAYATA GEÇİRECEĞİM”

Kısmet olur görev alırsak, katı ve sıvı atıkların dönüştürülerek doğaya bırakılması işi bir projedir. İller Bankası marifetiyle programa alınıp ilgili mühendisler tarafından, yerinde olayı tespit edip ona göre proje çizilmesi önemli bir aşamadır. Ben ve arkadaşlarım, bu dönem belediye meclisine katı ve sıvı atıkların dönüştürülmesiyle ilgili bir önerge vermiştik. Girişimlerde bulunacak ve programa aldıracak belediye başkanıdır. Katı atıkla (çöp) ilgili, Besni Belediyesi’nin tapulu çöplüğü var. Tapuyu geçmişte ben almıştım, oradan biliyorum. Sıvı atık ilçemizde dört yerden deşarj oluyor. Bunların arıtılıp doğaya verilmesi gerekir. Kokuyu hep beraber çekiyoruz, en önemlisi de iki deşarj noktası Sofraz Çayı’na dökülüyor, kirletiliyor.

“ERKENEK İÇME SUYU PROJESİ”

Yine projelerimin içinde Erkenek içme suyu isale hattı projesi de var. Bu dönem arkadaşlarımla birlikte, ikinci meclis toplantısında suyla alakalı bir önerge vermiştik. Allah var başkan bu konuyla ilgilendi. Projesi çizildi, 2018 yatırım programında. Emeği geçenlerden Allah razı olsun.

“RANTA DAYALI DEĞİL VATANDAŞ ODAKLI İMAR UYGULAMASI YAPACAĞIZ”

Sevgili hemşerilerim, Yenikent’in (Deliklikaya) ve Kayaardı’nın ilk imar planını çizdiren ve 18 uygulamasıyla imara açan benim. Geldiğimiz nokta maalesef hiç iç açıcı değil. Balkondan balkona tokalaş, bloklar dip dibe. Bunun adı çarpık yapılaşmadır. Rant için bu hale gelmiştir. Biz bu oluşan çarpık yapılaşmaya “DUR” diyeceğiz. Deliklikaya ve Kayaardı’nda yapılan imar planlarını, A karnesi olan, tecrübeli bir şehir plancısına gözden geçirteceğiz. Olabildiğince iyileştirmeler yapacağız, bu konularda bilgimiz ve tecrübemiz var. Bunu yaparken adaletli olmaya özen göstereceğiz. Hak yemeyeceğiz ve hak yedirmeyeceğiz. Yani düzenli bir kentleşmenin yeniden önünü açacağız. Parklarıyla, yollarıyla, okullarıyla ve sosyo kültürel alanlarıyla modern, çağdaş, yeni ve yepyeni bir kent. “Saldım çayıra, mevlam kayıra” felsefesi ile değil, alt yapılarını yaparak, kısım kısım bölgeleri inşaata açmak suretiyle kontrollü bir şekilde inşaatlara yön vereceğiz.

“TRAFİK ÇİLESİ SONA ERECEK”

Besni’de trafik keşmekeşliği yaşanıyor. Atatürk Caddesi’nde karayolları tarafından yeni bir yol çalışması yapıldı. Kaldırımlar kısmen genişledi, yol kısmen daraldı. Araba park etmek sorun haline geldi. Bazen iki, bazen hatta üç sıra park edilen araçlar görüyoruz. Trafik ilçemizde önemli bir sorun. Kaldırımlarda yürümek bile mümkün değil artık. Ne yapılmalı peki? Her kafadan bir ses çıkıyor. Elbette belediye bu işe el atmalı ve sorunu çözmelidir. Trafik düzenlemesiyle ilgili bu işi yapan bürolar var. Profesyonel elemanlar tarafından, teorisi ve pratiği proje haline getiriliyor. Belediyeler de bu projeleri kararlı bir şekilde arkasında durarak uyguluyor. Belediye derhal böyle bir araştırma yaparak acil bir eylem planı hazırlamalıdır. Bu arada uygun olursa, Atatürk Caddesi’ne paralel ikinci ve üçüncü caddelerimizde çok katlı otoparklar yapılmalıdır. Bu hesap kitap işidir, Besni merkezde araç sayısı sirkülasyon olarak kaç adettir? Bu soruya bahsettiğim trafik büroları kolayca cevap vereceklerdir ve önerilerde getireceklerdir. Ayrıca, belediye trafik zabıta ekibi kurmalıdır. Ses yayın cihazı takılmış araçla devamlı uyarı yaparak, disiplinsiz bir şekilde duran araçlara ihtar yapılmalı ve hatta bir çekiciyle müdahale edilmelidir. Cezai işlem yapmaktan çekinmemelidir. Kaldırımlar asıl sahibi yayalara terk edilmelidir. Kaldırımlar, enine boyuna mal teşhiri yapılan yerler değildir,” dedi.