BESNİ BELEDİYESİ VE ENCÜMEN ÜYELERİ ALEVİ VATANDAŞLARI KANDIRMAYA  DEVAM EDİYOR  

Konu ile ilgili, Besni Güncel gazetesine açıklamalarda bulunan Başkan Ali Öpöztürkçe şu ifadelere yer verdi, “Besni'de eksik ve ihtiyaç olan cem evini yapmak için 2020 yılında kurmuş olduğumuz Besni  Alevi  kültür Derneğimize Belediye seçimlerinden önce Sayın Belediye başkanımız EYÜP MEHMET EMRE ve o dönem miletvekili olan rahmetli YAKUP TAŞ  bize arsa konusunda söz verdiler. Bu söze güvenerek cem evini inşaatını nasıl yapacağımızı araştırdık. Besnimizin değerli iş adamı Sayın ALİ ERDEMOĞLU ile görüşüp bize tahsis edileceğini söyledikleri  arsayı gösterdik. Sayın ALİ ERDEMOĞLU arsayı inceledikten sonra . BİZLERE VERDİĞİ SÖZ siz arsa konusunu çözün  cem evini anahtar teslim üstleneceğini söyledi. Peki geldiğimiz nokta ne. Derneğimizin kuruluşundan beri başkandan ve encümen üyelerinden dinlemediğimiz yalan kalmadı. Önce hibe dediler tam iki yıl oyaladılar sonra diyanet üzeri size  verelim dediler, altı ay oyaladılar. En son  kiralama yöntemini buldular. Bu yöntemi de bir seneden  beri yapamadılar. Yani  hepsi  yalan! .Biz bu konuyu basına yansıttığımızda sayın BAŞKANIMIZ çıkıp Canlı yayında bu konuyu çözeceklerini söylediler. Sonrası yine yalan. Bize gösterilen arsa park alanıydı.Dört beş ay uğraşıp imar değişikliği yaparak imara açıldı ve kiralamak için dilekce verdiğimizde Şartnamenin yazılması bir sene sürdü.  Baktık daha  çok sürecek imar müdürünün yanında tam dört saat bekledikten sonra zorda olsa yazıldı. Şartname Encümen toplantısına gönderildi. Bir ayda toplantıyı bekledik. 10 Temmuz 2023 Sonucu  öğrenmek için Belediyenin ek binasına gittiğimizde. Encümen toplantısında olumsuz kara çıktığını söylediler. Nedeni ise Bu arsada başka bir projenin yapılacağını beyan etiler. Tapusunu bizim uğraşıp çıkardığımız bu arsa sadece Cem Evi yapmak için imar değişikliği yapıldı.

ŞİMDİ BİZİM SEÇTİĞİMİZ SAYIN BAŞKANA VE SAYIN ENCÜMEN ÜYELERİNE  BİR KAÇ SORUMUZ OLACAK

1-    2000 metre arsayı alevi vatandaşlara çok mu gördünüz?

2-    Seçimlerden önce yapamayacağınız iş için neden söz verdiniz?

3-    Alevi  vatandaşların sadece ibadet için kullandığı cem evi sizi neden bu kadar rahatsız ediyor?

4-    Park alanı olarak gözüken arsayı cem evi yapılacak deyip imara açıp. Sonra kimlere vereceksiniz veya hangi projeyi yapacaksınız?

5-    Bizlere satmaya çalıştığınız arsaya başka alıcı mı buldunuz?

6-    Vergisini ödeyen askerliğini bedelsiz yapan ve gerektiğinde şehit olan, bu alevi vatandaşlarını haklarını nasıl ödeyeceksiniz?

7-    Siz Sayın CUMHURBAŞKANIMIZIN verdiği sözü niye yerine getirmiyorsunuz?

8-    Besni’de ölen bir alevi canın kendi inancına göre defin  edilmesinin sizce ne gibi sakıncası var?

9-    Siz sadece sünni canların mı belediye başkanımısınız?