ÖZEL HABER-METİN HARIKÇI

Firmaların çiftliklere ulaşabilmesi için yolların bir an evvel açılması gerektiğinin altını çizen Adıyaman Eski Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı ve Denetleme Kurulu Üyesi Sırrı Öztürk; “İlimizde yer alan hayvan çiftçilikleri Adıyaman iklim şartları göz önünde bulundurularak yapılan çiftlikler olduğu için kış şartlarına pek uygun değil. Dün başlayan ve oldukça yoğun geçen kar yağışı ilimizde etkili olurken özellikle kırsal alanlarda kar kalınlığı yer yer bir metreye kadar ulaştı.

Biz kendi imkanlarımızla çiftlik bölgemizde kar temizleme çalışması yaptık ancak çiftliğimize ulaşımı sağlayan yollarımız kapalı durumda. Bu nedenle il merkezinden ilçelere, ilçelerden köylere ulaşım nerdeyse kapandı. Bizim gibi kırsal alanda çiftlik işletmeleri var buraların yolları kapalı olduğundan ürütelen sütlerimiz ziyan olmayla karşı karşıya .

Çünkü bölgemizde yaklaşık günlük 100 ton süt üretilmekte şu anda üreticile ait süt tankları dolmuş vaziyette. Adıyaman, Gaziantep, Şanlıurfa, Bingöl, Kahramanmaraş, Malatya illerinde faaliyette bulunan Firmalar bizlere ulaşıp şayet bu sütleri alıp götüremezlerse günlük 100 süt çöpe dökülebilir. Bu bakımdan yetkililerden çiftlik yollarının ulaşıma açılmasını arzu ediyoruz.” Şeklinde konuştu.