Haber-Metin HARIKÇI

İnşaat sektörünün çok sıkıntılı bir süreçten geçtiğini belirten Adıyaman İnşaat müteahhitleri derneği Başkanı Bayram Doğru; “Geçte olsa ilimizde ihtiyaç duyulan bir derneği faaliyete geçirmenin sevincini yaşıyoruz. Dernek yönetimi olarak amacımız, Müteahhitleri bir araya getirmek, müteahhitler arasında dayanışmayı sağlamak, birlikte proje hazırlamalarına imkan sağlayabilmek, sektörel sorunları saptayabilmek, dile getirmek ve çözüm üretebilmek, Kent için yapı projeleri oluşturabilmek, ihtiyaç halinde inşaat sektöründe çalışanlara istihdam sağlayabilmek, Teknik, sosyal açıdan kendini yenileyen çalışmalara üyelerimizi sevk etmektir. 

Sektörde yaşanılan problemleri ilgili platformlara taşıyarak, paydaşlar arasında ilişki kurmak ve beraber çözüm üretmektir. Ülkemizin en büyük sektörlerinden olan inşaat sektörü, gerek mevcut ekonomik kriz, gerekse yerelde kurum ve kuruluşların gerekli düzeyde çözümlemelerde bulunamamalarından dolayı sıkıntılı bir süreçten geçmektedir. Bu süreçten en az yarayı almak için çabalamak temel hedefimizdir.” Dedi.

Sektörün yerelde yaşadığı en büyük sıkıntıların başında Beton fiyatlarındaki tekelleşme olduğunu dile getiren Bayram Doğru yaşanan sorunları şöyle sıraladı; “Mühendislik hizmetlerinin verimli alınamaması, Belediyedeki ruhsat alma süresinin çok uzun olması, Belediye meclisindeki plan değişikliklerinde sürecin uzunluğu ve verilen kararların sektöre uygun olmaması, KDV iadelerinde yaşanan sıkıntılar, Belediyece arsa üretiminin yapılamaması, Balkonların konsol çıkma olarak çözülmesi yerine kolon sistemine izin verilmemesi, Belediyenin Otopark yönetmeliğinin gereğini bir yıldır yerine getirmemesi olarak özetleyebiliriz.”

Sayılan problemlerin tamamı kolektif bir çalışma ve iyi niyetle çözülebileceğinin altını çizen Doğru; “Dernek olarak kuruluş aşamasında olmamıza rağmen 105 üyemiz ve ulaşamadığımız arkadaşlarla beraber bir araya gelerek çözümler üreteceğimize inanıyoruz. Toplantımıza katılan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Derneğimizin ilimize, sektörümüze ve ülkemize hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.