"Milli sporcu azmiyle parmak ısırtıyor."

1995 doğumlu Batmanlı Recep Çiftçi, Batman Petrolspor altyapısında güreşçi olarak spor yaşamına başladı. Hırsı, mücadelesiyle hoclarının gözüne giren başarılı sporcu katıldığı bir müsabakada gözüne aldığı darbe sonucu görme kaybı yaşadı. Talihsiz olay sonrası spora küsmeyen ve azmini yitirmeyip hayata daha sıkı tutunan sporcu yoluna devam etti. Hocaların tavsiyesi üzerine güreş sporuna noktayı koyan Recep Çiftçi, Kocaeli Belediyespor'da judo branşında mücadele etmeye başladı. Ve 6 yıl gibi bir sürede peş peşe başarılara imza attı.

"Gözünü Kaybetti Ama Azmini Kaybetmedi"

Aynı zamanda Batman Üniversitesi BESYO 4. Sınıf öğrencisi olan Recep Çiftçi sırasıyla; 2015'te Portekiz'de 60 kiloda Avrupa 3'üncüsü, 2017'de İngiltere'de 60 kiloda Avrupa 3'üncüsü, 2017'de Bakü'deki İslam Oyunlarında 66 kiloda 3'üncü, 2019'da İtalya'da 60 kiloda Avrupa 2'ncisi oldu. Son olarak Antalya'da düzenlenen Dünya Judo Şampiyonası'nda 60 kiloda Milli Takım forması altında dünya 3'üncüsü olma başarısını gösterdi.

"Güreşle Spora Başladı, Judoyla Başarıları Yakaladı"

Spora ailesinin kendisini teşvik ettiğini belirten milli sporcu Recep Çiftçi, "Küçük yaştan beri sporu çok seviyorum. Güreşçi olarak başladığım spor yaşantımı şimdilerde judocu olarak sürdürüyorum. Güreş yaptığım dönemlerde bir müsabaka esnasında gözüme aldığım darbe sonucunda görme kaybına uğradım. Her şeye rağmen hayattayım, canım sağ.

Yaşadığım talihsiz olay beni yıldırmadı ve spora devam etme kararı aldım. Bu süreçte gerek ailem, gerekse hoclarım bana çok büyük destek oldular ve neticesinde hocalarımın tavsiyesi üzerine güreş sporunu bıraktım. Kocaeli Belediyespor'a transfer oldum. Bu başarımı hocalarıma, kulüp yöneticilerime ve her zaman yanımda olan aileme hediye ediyorum" dedi.

HEDEFİ OLİMPİYAT ŞAMPİYONU OLMAK

Bir yandan okuluna da devam ettiğini kaydeden Recep Çiftçi, "Her başarım beni daha da hırslandırıyor. Şimdi en büyük hedefim 3 ay sonra Tokyo'da düzenlenecek olan Tokyo Olimpiyatları ve Paralimpik Oyunları Dünya Şampiyonasında ülkemi ve kulübümü en iyi şekilde temsil edip, olimpiyat şampiyonu olmak" dedi.