“Mevlana, BİR BESTE OL Kİ HASRETLE SÖYLESİNLER” Diyor.

Benim için GÜRLEVİK de hasretle söylenecek saf ve değerli bir insandı.

Mehmet Necip GÜRLEVİK, Rahmetli Mithat HARIKÇI’NIN oğluydu.

Mithat HARIKÇI 70li yıllarda Adıyaman Belediye Başkanı iken; En büyük hizmet olarak Erkenek Dağlarının en yüksek bölgesindeki GÜRLEVİK suyunu çok zor şartlarda adeta namus meselesi yaparak Adıyaman’a getirmeyi başardı ve o günden beri GÜRLEVİK suyu merkez ilçe dışında ova köylerinin de şu anki en lezzetli içme suyu. Ve ondan sonra soy ismini GÜRLEVİK olarak değiştirdi.

Ancak GÜRLEVİK soy ismi daha çok Mehmet Necipte anlam kazandı. Çünkü Adıyaman Dr. Mehmet Gürlevik’i sadece GÜRLEVİK olarak bilirdi.

Oğlu Necip(Soylu, temiz) Babasının siyasi hayatını çevrenin de baskısıyla sürdürmek için çabaladı(Dayısı Kazım Subaşı, Halil Subaşı, il yönetiminde aktif çalıştılar, babasının il başkanı Hüsnü Yaylagül, Kör Kazım, Alişer Karaaslan, Ezher SARIGÜL) aklımda kalan birkaç isim.

Çok güzel bir çevre edindi. Ancak siyasette bir yerlere gelmek biraz da kısmet işi onun seviyesinde olmayan birçok kişiye gülen siyaset ona çok da yaramadı. Fakat hep gönüllerin başkanı olarak yaşadı ve yaşayacak.

Dr. Gürlevik’in, Adıyaman il, ilçe ve köylerinde çok geniş bir seveni vardı. Hangi arkadaşına sorsan onun saf ve samimiyetiyle ilgili bir hikâyesi vardır.

93lü yıllarda İl Sağlık Müdürlüğü görevi sırasında ve son olarak Tabipler Odası Başkanlığı görevlerindeyken kimseyi siyasi görüşü ve mensubiyetinden dolayı ayırmadı. Aksine her kesimden dostları ve çok seveni vardı.

Adıyaman Şivesini de çok iyi kullanması da onun doğal kişiliğinin göstergesiydi. Hoşgörü ve saflığı hep ön plandaydı. Beni her gördüğünde ”Ğelil , Hösin emmi nasıl ”diye selam ve hürmetini bildirirdi.

Tüm baba dostlarını yıllarca ihmal etmedi.

Yakalandığı amansız hastalık sonucu çok kısa bir sürede aramızda ayırdı. Ramazanın ilk haftasında vefat etmesi ahreti için inşallah büyük bir ikram diye düşünüyorum. Son iki yıl içinde vefat eden bu dördüncü değerli doktorumuzu da rahmetle anıyorum.

Necip abiye, CORONAVİRÜS mikrobu yüzünden taziye görevini yapamadık ama dualarımızla uğurladık.

Rabbim eşi, çocukları, kardeş ve sevenlerine sabır versin. Mekânı Cennet olsun.

YAHYA KEMAL BİR ŞİİRİNDE;

“ÖLMEK KADERDE VAR BİZE ÜRKÜNTÜ VERMİYOR,

LAKİN VATANDAN AYRILIŞIN IZDIRABI ZOR.

HİÇ DÖNMEMEK ÖLÜM GECESİNDE BU SAHİLE,

BİTMEZ BİR ÖZLEYİŞTİR, ÖLÜMDEN BETER BİLE”

SENİ ÖZLEYECEĞİZ NECİP GÜRLEVİK.