VATANDAŞLARIMIZIN HUZUR İÇİNDE İBADETLERİNİ YAPMALARI İÇİN CAMİLERİMİZDE TEDBİRLERİMİZİ ALDIK
Ramazan ayını en güzel şekilde değerlendirmek adına ellerinden geleni yapacaklarını ifade eden Serik İlçe Müftüsü İbrahim Köksal; “On bir ayın Sultanı Mübarek Ramazan ayının gölgesi üstümüze düştü. Ramazan öncesi Cuma namazında Akaaçlan Fatih Camimizde cemaatimizle birlikte sohbet ettik, vaaz ettik. İnşallah Ramazan ayını en güzel şekilde geçirilmesi için ilçe müftülüğü olarak tüm tedbirleri aldık. Camilerimizde teravih namazları, mukabelelerimizle Mübarek zaman dilimini en güzel şekilde değerlendirmek için çalışacağız inşallah. Rabbim Ramazan ayımızı milletimiz, memleketimiz, insanlık alemi için hayırlara vesile eylesin inşallah. Ramazan ayı vesilesiyle vatandaşımızın huzur içerisinde Teravih namazlarını, vakit namazlarını kılabilmeleri için camilerimizde gerekli tedbirlerimizi aldık.” Dedi.
MERKEZ HACI VELİ CAMİSİNDE HATİMLE TERAVİH NAMAZI KILINACAK
Köksal açıklamasını şöyle sürdürdü; “Daha önceki yıllarda olduğu gibi su sene merkez Hacı Veli Merkez camimizde hatimle teravih namazı kılınacaktır. İnşallah Serik’te huzur içerisinde camilerimizde bu Mübarek zaman dilimini, Ramazan ayını ve Kadir Gecesini en güzel şekilde değerlendirmiş oluruz.”
BU YIL FİTRE 240 TL OLARAK BELİRLENDİ
Din İşleri yüksek kurulu tarafından Fitre ve Zekat oranlarının belirlendiğini dile getiren Köksal; “Bu yıl Din İşleri Yüksek kurulumuz Fitre miktarını 240 TL olarak belirlemiştir. Ayrıca Zekat miktarı ise 80.18 gram 24 ayar değerinde altını ve zekata tabi malı olanlar üzerinden bir kameri yıl geçtikten sonra zekatlarını verirler. Genellikle vatandaşlarımız zekatlarını Ramazan ayı süresince vermekte. Rabbim Ramazan ayı boyunca tutacağımız oruçlarımızı, ibadetlerimizi, fitre ve zekatlarımızı kabul eylesin. Ramazan ayının feyzinden, bereketinden ve Rahmetinden en güzel şekilde istifade etmeyi Rabbim nasip eylesin. Kadir Gecesini de ihya edebilmeyi, Ramazan Bayramı’na ulaşmayı cümlemize nasip eylesin. Bu mübarek günlerin birliğimize, beraberliğimize, kardeşlimize ve huzurumuza vesile eylesin inşallah” dedi.” Şeklinde konuştu.