İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi

Kamu kurum ve kuruluşlarınca 2023 yılında gerçekleştirilen yatırım ve faaliyetlerin değerlendirildiği 2023 yılı ikinci dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Vali Dr. Osman Varol başkanlığında gerçekleştirildi.

Adıyaman Haber 25.07.2023 18:32:09 0
İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi

Haber: Metin HARIKÇI

Vali Dr. Osman Varol başkanlığında Valilik konferans salonunda gerçekleşen toplantıya Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Turgut, İlçe Kaymakamları, İlçe ve Belde Belediye Başkanları, Yatırımcı Bölge Müdürleri, ildeki kamu kurum ve kuruluşların amirleri ile STK başkanları katıldı.

2023 yılı yatırım ve faaliyetlerinin değerlendirildiği toplantıda yatırımcı Bölge Müdürleri yapılan yatırım ve çalışmaları online eşliğinde sunumunu yaparak, devam eden projelerin son durumu hakkında bilgiler verdi.

Yatırımların ve sosyo-ekonomik gelişmelerin izlenmesi, koordinasyonu, yerel ve bölgesel kalkınma bakımından değerlendirmelerin yapıldığı toplantıda; Adıyaman’da 2022 yılında gerçekleştirilen yatırımlar hakkında genel bir değerlendirme yapan Vali Dr. Osman Varol, “Kurumlarımızca İl Yatırım Takip Sistemi’ne (İLYAS) girilen verilere göre; 2023 yılı 2. dönem itibarıyla, ilimizde merkezi ve yerel yönetim olmak üzere 27 kamu kurum ve kuruluşunca 297 proje uygulanmaktadır. Bu projelerin toplam tutarı 45.8 milyar liradır. 2023 yılı ödeneği 5.4 milyar lira olup, 2023 yılı 2. dönem itibarıyla 1.9 milyar lira harcama yapılmış ve % 35,44’lük nakdi gerçekleşme sağlanmıştır” dedi.

Yatırımcı kuruluşlarımızın 2023 yılı programlarında 240 adet projenin ter aldığını kaydeden Vali Varol, “Proje toplam tutarı 44.1 milyar lira olan bu işler için önceki yıllarda 9.8 milyar lira harcanmıştır. 2023 yılında ise yaklaşık 4 milyar lira ödenek kullandırılması öngörülmüş olup, 2023 yılı 2.dönem itibarıyla bu ödeneğin 1.7 milyar lirası harcanmıştır. Bu harcamayla ulaşılan nakdi gerçekleşme oranı %43,43’tür. Belediyelerimizin ise programlarında bulunan 57 adet işin toplam proje bedeli 1.7 milyar liradır. Bu işler için 2023 yılında 1.3 milyar lira ödenek kullandırılması öngörülmüş ve 2. dönem itibarıyla 144.8 milyon lira harcama yapılarak %10.9’luk nakdi gerçekleşme oranına ulaşılmıştır. 2023 yılının 2. dönemi itibarıyla yapılan çalışmalar sonucunda toplam 297 adet projenin 19 tanesi bitirilmiş, 151 proje devam etmekte, 119 proje ihale ve sözleşme aşamasında olup 8 proje tasfiye edilmiştir” dedi.

Vali Dr. Osman Varol başkanlığında gerçekleştirilen İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, yatırımcı kurum ve kuruluşların bölge müdürleri ve temsilcileri tarafından devam eden projelerle ilgili karşılıklı fikir alışverişinde bulunulmasının ardından sona erdi.

İlçe Müftüsü Köksal: On Bir ayın Sultanı Mübarek Ramazan ayının gölgesi üzerimize düştü

Başkan Olgun: Yaparsa Reisimiz, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan yapar

Elazığ’da deprem şehitleri için Mevlid programı düzenlendi

TYAB Heyetinden İzmir AGROEXPO 21. Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarına ziyaret

Başkan Bektaş’tan Başkan Salman’a hayırlı olsun ziyareti

İçişleri Bakanlığına Mustafa Çiftçi atandı

AK Parti Antalya İlçe başkanları toplantısı gerçekleştirildi

Antalya’da Çocuklara Trafik Bilinci Polirobot İle Kazandırılıyor

Başkan Gümüş: Bu kutlu ve onurlu görevi Cenab-ı Allah alnımızın akıyla yapmayı nasip eylesin

Antalya’da havalimanı güvenliği semineri düzenlendi

Adıyamanlı Milli Sporcu Mehmet Ali Kaya Türkiye’nin Gururu, Avrupa’nın Şampiyonu

Rektör Keleş, Sivas’ta düzenlenen istişare toplantısına katıldı

TYAB Heyetinden İzmir İl Tarım ve Orman Müdürü Şahin’e ziyaret

Bilimin Genç Yıldızları Antalya’da Ödüllendirildi

Kâhta Ağır Ceza Mahkemesi Kuruldu

Döşemealtı ilçesinde uyuşturucu operasyonu

İl Müdürü Tosun’dan 6 Şubat Depreminin 3. yıldönümü mesajı

Jale İnan 2025 Antalya Yılın Kadını ödül töreni gerçekleştirildi

Başkan Olgun: Deprem şehitlerimizi rahmetle, özlemle anıyoruz

Başkan İşeri’den 6 Şubat Depremlerinin 3. Yılında Hesap ve Sorumluluk Çağrısı

TYAB 4. Grup Uygulamalı Çiftçi Eğitim programı sona erdi

Bakan Karaismailoğlu ve Bakan Yardımcısı Aydın muhtarlarla bir araya geldi

Başkan Torunoğlu’ndan ‘6 Şubat’ Mesajı

Vali Işık: 6 Şubat depreminde yaşanan acıları bir kez daha yürekten paylaşıyorum

Vali Şahin ve Bilal Erdoğan Adıyamanlı gençleri yalnız bırakmadı

Vali Şahin: Bizim Rotamız Kızılelmadır

İl Genel Meclis Üyesi Yıldırım: Kahta’nın kırsal çehresi değişiyor

Özbek: Kahta'da eğitim temizlik, güvenlik ve personel eksikliği gibi ciddi sorunlarla başladı

Bilal Erdoğan Umman’da Adıyaman Çiğköftesi standını ziyaret etti

TYAB Tarafından düzenlenen 8. Grup Uygulamalı Çiftçi Eğitimi tamamlandı

Yükleniyor