banner50

“Alevilerin İbadet Yeri Cemevidir”

Yargıtayın, yerel mahkemenin Cem evlerinin ibadethane olduğuna ve elektrik faturalarının devlet tarafından ödenmesi gerektiğine hükmeden kararını onadığını belirtti.

“Alevilerin İbadet Yeri Cemevidir”

Yargıtayın, yerel mahkemenin Cem evlerinin ibadethane olduğuna ve elektrik faturalarının devlet tarafından ödenmesi gerektiğine hükmeden kararını onadığını belirtti.

Metin Harıkçı
Metin Harıkçı
30 Kasım 2018 Cuma 22:33
171 Okunma
“Alevilerin İbadet Yeri Cemevidir”

Yargıtay’ın kararıyla ilgili açıklamalarda bulunan, Yeni Mahalle Cemevi Başkanı Rıza Tanrıverdi, “Cemevi, faturalarının ödemesinden önce Cem evinin ibadet yeri olarak Yargıtay'ın kabul etmesi tabi ki güzel bir haber zaten Aleviler Cem evinde ibadetlerini yapıyorlar olmasında gereken geç kalınmış bi karar elektrik ve su giderlerinin karşılanmasından dolayı maddi yönden hafifte olsa yükümüzü hafifler” dedi.

“72 Millete Aynı Nazarda Bakıyoruz”

Alevilerin ibadet yeri Cem evidir diyen Alevi Kültür Dernekleri Yenimahalle Cemevi Başkanı Rıza Tanrıverdi,“ Kim neye inanırsa inansın, hangi görüşten olursa olsun, herkes bir arada kardeşçe yaşayabilsin, herkes özgürce ibadetinin gereklerini yerine getirebilsin. Biz 72 millete aynı nazarda bakıyoruz. Toplumsal barış ve inanç özgürlüğü adına alınan bu kararın, ne kadar doğru ve hukuk zemininde olduğunu bugün Yargıtay’ın kararıyla bir kez daha gördük. Koşullar ne olursa olsun, doğru bildiğimiz yolda halkımızın huzuru için ne gerekiyorsa yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.