Haber-Metin HARIKÇI

Yaklaşık 5 ay önce Adıyaman Merkez Karapınar Mahallesi Sümer Park yakınlarında bulunan 2 katlı bir evin çatısında çalışan Fatih Oral (35) isimli inşaat işçisi, halat ile yukarıya çektiği demirin elektrik tellerine temas etmesiyle elektrik akımına kapıldı.

Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine ağır yaralı olarak kaldırılan ve burada 10 gün yoğun bakımda tedavi gören talihsiz işçi Malatya Turgut Özal Tıp Fakültesine sevk edildi.

Meydana gelen kazada her iki elinde ve sol ayağında ciddi hasar gören Fatih Oral, 5 ay boyunca tedavi gördü. Beşinci ayın sonunda ortopedi bölümündeki doktorlar ellerin işlevini yitirdiğini ve kesilmesi gerektiğini ifade etmeleri üzerine aile buna müsaade etmedi. Yaralı olan her iki ele plastik cerrah tarafından çeşitli tedaviler uygulandı.

ELLERİNİ KULLANSIN, BAŞKA HİÇ BİR ŞEY İSTEMİYORUZ

Yaşanan kaza sonrası eşinin hayatta olmasına şükrettiklerini dile getiren Mesude Oral; “Yaşadığımız korkunç olay sonrası eşimi hastanede yaralı halde gördüğüm haliyle şimdi ki halini gördüğümde Allah’a şükürler ediyorum. Rabbim onu bize bağışladı. 5 Aydır neler çektik bir biz biliriz birde Allah. Hiçbir sosyal güvencemiz yok, eşimin geçirdiği kaza sonrası bir gelirimiz yok. Akrabalarımızın bir kısım desteğiyle ayakta durmaya çalışıyoruz. Eşimin tedavisi hala devam ediyor. Her geçen gün iyiye gidiyor ancak en büyük problem hala her iki elini kullanamıyor. Çevremizden edindiğimiz bilgilere göre büyük şehirlerde ve özel hastanelerde bu tür vakalara tendon nakli yapılabiliyormuş. Şimdi tek umudumuz eşime tendon nakli yapılarak ellerini yeniden kullanmaya başlaması. Ellerini kullansın, biz başka bir şey istemiyoruz. Bu konuda devlet büyüklerimizden, hayırseverlerden destek bekliyoruz.” Dedi.

EŞİM ELİM KOLUM OLDU

Meydana gelen kaza sonrası her iki elini de kullanamadığını belirten Fatih Oral; “Kaderimizde bunu yaşamak varmış. Rabbime şükürler olsun beni aileme bağışladı. Yaklaşık 5 aydır tedavim devam ediyor. Eşim her an yanımda günlük bakım ve ihtiyaçlarımı görmeme yardım ediyor. O benim elim kolum olmuş durumda. Bana hastaneden ellerimi kullanamayacağım söylendi. Özel hastane de tedavisinin yapılması gerekiyormuş. El emeğiyle çalıştığım için, maddi gücüm yok. Ailemin de bir gücü olmadığı için sıkıntıdayız. Sigortamda yapılmadığı için sıkıntılı bir süreç yaşadık. Devlet büyüklerinden ve işadamlarından yardım talep ediyorum. El bileklerindeki tendomlar, sinirler şuan nakil yapılması gerekiyor. Olumlu sonuçlanırsa kendi ihtiyaçlarımı karşılayabileceğim.” dedi.