Metin HARIKÇI 

Adıyaman Nemrut Rotary Kulübünün geleneksel hale getirdiği ve 25-27 Eylül tarihlerinde bu yıl 21’incisini planladığı “Uluslararası Rotary Engellilerle Zirvede-Nemrut’a Tırmanıyoruz” projesi, COVİD-19 nedeniyle gerçekleştirilemedi.

İhtiyaç sahibi engellilere Akülü Tekerlekli Sandalye desteği sağlandı. “Aktivitelerin iptal edilmesi bizlerin engelliler için düşündüğü iyilik çalışmalarımızı ve projelerimizi etkilemeyecek” diyen Nemrut Rotary Kulübü Dönem Başkanı İsmet Atay, şöyle konuştu:

“Bu yıl Nemrut Dağı zirvesinde gerçekleştirdiğimiz aktiviteleri pandemi nedeniyle gerçekleştiremedik. Ancak engelli kardeşlerimiz için “HAYATI PAYLAŞMAK İÇİN ENGEL YOK” sloganı ile başlattığımız Akülü Tekerlekli Sandalye projemize dostlarımız yaptıkları bağışlar ile harika bir destek sağladı. Akülü Tekerlekli Sandalye ihtiyacı olan engelli kardeşlerimize aldığımız araçlarla onların yeniden hayatın bir parçası olarak evlerinden dışarıya çıkmalarına ve bizler gibi özgürce istedikleri yere yardım almadan gitmelerine katkı sağlıyoruz.

Bugün 10 yıl önce bir ayağını ve son zamanlarda diğer ayağını şeker hastalığı nedeniyle kaybeden 72 yaşındaki Yusuf İlik amcamıza verdiğimiz akülü tekerlekli sandalye ile yeniden evinden dışarıya çıkmasına ve özgürce dolaşabilmesine imkân sağladık. “Herkes Birer Engelli Adayıdır” diyerek çıktığımız bu yolda amacımız; ülke genelinde engellilerin sorunlarına dikkat çekmek, engellileri bir araya getirerek onların birbirleriyle ve toplum ile kaynaşmalarına yardımcı olmaktır. Bizlere dünyanın öbür ucundan destek olan, iyi şeyler yapmamıza katkı sağlayan tüm dostlarımıza teşekkür ederim.”

Uzun zamandır iki ayağı dizlerinden kesik olduğu için evinden dışarıya çıkamayan 72 yaşındaki Yusuf İlik ise evinde kendisi için getirilen akülü tekerlekli sandalyeyi görünce aracına hemen binerek ilk sürüşünü evin içinde gerçekleştirdi. Protezleri ve binecek bir aracı olmadığı için yatağından çıkamayan Yusuf İlik: “Ne kadar mutlu olduğumu anlatamam. Allah bu yardımı yapandan, bu arabayı alandan ve bana veremlerden razı olsun. Çok mutlu oldum. Bundan sonra bence özgürce dışarıya çıkıp yeniden dolaşabileceğim” dedi.

72 yaşındaki Yusuf İlik’e akülü tekerlekli sandalyeyi teslim eden Nemrut Rotary Kulübü Dönem Başkanı İsmet Atay, Rotary 2430. Bölge Guvernör Yardımcısı Hasan Öztürk ve kulüp üyeleri hep birlikte hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmedi.