Allah’a Adanmış Bir Ömür; Seyyid AbdulMecid Efendi Rahmetullahi Aleyh.

İnancından taviz vermediği, Esed rejimine boyun eğmediği için, hapsi, işkenceyi, ölümü ve sürgünü göze almış bir mücahiddi. Çok çile çekmişti.

1980'lerin başında Suriye'den hicret edip yıllarca birçok ülkede kalmış, en son Türkiye'ye yerleşip, Kilis'ten evlenmişti.

Takriben 40 sene ülkesine gidememiş, akraba ve dostlarından ayrı kalmıştı.

AbdulMecid Efendi Rahmetullahi Aleyh Hz.Peygamber'in(asm) hem mübarek maddi neslinden gelen bir Seyyid, hemde sünneti seniyyeye ittiba ederek manevi ali beytten bir zattı.

Büyük dedesi Seyyid AbdulKadir Geylani Hz.lerinin oğlu Seyyid AbdurRezzakla devam eden Kadiri Tarikatı'nın Rezzakiye kolu Şeyhiydi.

Hâli, davranışlarıyla yüksek ahlak sahibi olduğunu belli ediyor, evladı Resul'e(asm) ait ayrı bir şahsiyet olduğunu gösteriyordu.

Muhataplarını kavli leyyin ve şefkatle ikaz ediyor, ders veriyordu.

Mütevazı, büyükle büyük, küçükle küçük olur. Küçük çocukların bile seviyesine iner, onları dinler, sever bir ikramda bulunurdu.

Kur'an ve sünneti esas alan, şeriattan taviz vermeyen, bidat ve hurafelerden uzak bir tasavvuf anlayışı ve tarzı vardı.

İlme teşvikle, kitap okumayı tavsiye ederdi. Dergahında haftanın belli günleri selefin belli ilmi eserlerini okutturur, ders yapılmasını isterdi. Zikirle birlikte ilminde olmasını vurgulardı.

Kırk hadis ezberleme, okuma hakkında hadisi şerif olduğu için Kırk hadisi ve bazı eserleri tercüme ettirip, neşretmişti.

Ana dili arapça olduğu ve Türkçeyi sonradan öğrendiği için kendine mahsus hoş bir tarzda Türkçe konuşurdu. Üslubu latifti. Sohbetlerinde ayeti kerimeleri, tefsirlerini ve hadisi şeriflerden bahseder, izah ederdi.

Zaman zaman ilmi meselelerden bahseder, okuduğu eserlere atıfta bulunur, nakillerde bulunurdu.

Yine AbdulMecid Efendi islam Tarihini ve yakın Tarihî çok iyi bilir, Siyasal Mezunu olması hasebiyle gündemi takip eder, zamanın gidişatına bakar, hususi sohbetlerinde değerlendirmede bulunurdu.

İslamiyet'e Tarikat-ı Kadiri vesilesiyle çok hizmeti olmuştur.Allah'ın izni ve iradesiyle pek çok kişinin hidayetine, islami bir hayat yaşamasına vesile olmuştur. Ehl-i beytten, yeri nadir doldurulacak bir alim-i Rabbani ve mürşidi kâmildi.

29 Nisan 2020 tarihinde Mubarek Ramazan-ı Şerifte vefat etti.

1.Sene-i Devriyesinde Rahmet ve minnetle anlıyoruz.

Allah Rahmet Eylesin.