Adıyaman Kahta ilçesinde1 yıl önce asmalık yaparken yüksekten düşen Metin Açık, kaldırıldığı Kahta Devlet Hastanesinde beyin ameliyatı gecirdi. Ameliyat sonrası bilinci açılmadı bunun üzerine hasta Adıyaman Park Hospital Hastanesine kaldırıldı ve 45 gün yoğun bakımda ileri yaşam desteği gören Metin Açık, aradan geçen bir yılın ardından normal yaşantısına geri döndü.

Adıyaman Park Hospital Hastanesinde uzman ekip ve hastane çalışanları bakımıyla hayata döndürülen Açık, tekrar yürüyebilme, konuşabilmenin mutluluğunu yaşıyor.

Adıyaman Park Hospital Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Ulaş Öztürk ve ekibinin uyguladığı ileri yaşam desteği Metin Açık’ı hayata döndürdüklerini ifade etti.

Adıyaman Park Hospital Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op.Dr. Ulaş Öztürk, “Metin bey benim 1 yıl önce tanıştığım bir hastamızdı. Evinde asma tamiratı sırasında düşüyor. Ciddi bir beyin kanaması geçiriyor. Akabinde Kahta Devlet Hastanesi doktoru İsmail bey tarafından ameliyat ediliyor. Bir saat içinde ikinci bir beyin kanaması geçiriyor. Ameliyatlarının gayet başarılı olmasına rağmen Metin bey’in yaşama tutunmasında bazı problemler oluşuyor. Biz Metin Bey’ i 45 gün hastanemizde misafir ettik. Hastane de önce Metin Bey’in beynini soğuttuk Modern hastanelerde bu yapılır. Beyinde hasar varken beyin çeşitli metobolitler üretir ve bunlar beyin dokusuna zarar verir, soğutma işlemi bunu minimalize eder. Akabinde besin desteğine başladık. Burnundan bir hortumla öncelikle bizzat Metin Bey’in annesinin yaptığı çorbaları kullandık. Bildiğimiz bütün sağlıklı besin maddeleri besledik. Hastanemizde Metin bey’e özel bir yoğun bakım ünitesi oluşturduk. Tabi bu uzun meşakkatli bir süreçti. Aradan bir yıl geçti. Metin Bey araç kullanıyor. İşine devam ediyor, biz onu böyle sağlıklı görmekten çok mutlu olduk.

Kendisine gösterdikleri ilgi ve hizmetten dolayı teşekkür eden Hasta Metin Açık ise, “Kahta Devlet Hastanesi Doktorlarına ve özellikle İsmail bey’e teşekkür ederim. Adıyaman Park Hospital Hastanesine teşekkür ederim” dedi

Adıyaman Park Hospital Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op.Dr. Ulaş Öztürk’e kardeşi Metin Açık’a gösterdiği ilgiden dolayı teşekkür eden Metin Açık’ın ağabeyi Nedim Açık’da “ Bizim için başımıza gelen olan çok acı verici çok zorlu günlerin başladığı birdönemdi. Biz her şeye hazırlıklıydık doktorlarımızın sayesinde özellikle Kahta Devlet Hastanesi Op.Dr. İsmail bey’e Adıyaman’da Park Hospital Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Ulaş Öztürk’ün yoğun bir çabaları sonucunda oradaki personelin çabası sonucu hastamız bugünlere geldi hepsine teşekkür ederim. Hasta yakını olarak diğer hasta yakınlarına tavsiyemiz şudur. Öncelikle doktorlarına inanmaları gerekir. Doktorlarına güvenmeleri gerekir. Doktorlarımıza inandığımız güvendiğimiz zaman biz hastalığı yüzde 50-60 hastamızı iyileşmiş olarak görüyoruz. Biz de büyük bir rahatlama içine giriyoruz. Sağlık personeline inanmalarını güvenmelerini onların işini yaparken onların işini zorlaştıracak söylemlerden hareketlerden kaçınmalarını istiyoruz. Kahta Devlet Hastanemiz ve Adıyaman Park Hospital hastanesi başta olmak üzere tüm hastanelerimiz bu bölgede güzel hizmet vermektelerdir” diye konuştu.