Adıyaman Belediyesi Konferans Salonunda icra edilen konferansta konuşan Siret Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ali Tamer sözlerini Hicri takvimle açarak, Hicri takvimin bizlere zamanlı yaşamamız, planlı, programlı çalışmamız gerektiğini, ayrıca hicret gibi önemli bir kavramı hatırlatmaktadır. Aile ile alakalı bir meselede de hicretin özüne uygun olarak kötü durumdan iyi bir duruma geçmenin hesaplarını yapmamız gerekmektedir. Dünya'da Cennetin kokularının hissedilebileceği yerlerden bir tanesinin de Aile Kurumumuzdur. Maalesef şu çağda Ailelerimiz, Allah'ın ve onun öğretilerini hayata pratize eden Resulullah'ın (sas) istediği noktada değil, hatta çok uzağında durduğunu müşahade etmekteyiz. Ülkemizde son 10 yılda 1 milyonu aşkın boşanmanın gerçekleştiğini ve evliliklerin ömürlerinin aylara indiğine şahit oluyoruz. Bu kadar önemli bir kurumun acı bir tablo içerisinde olmasını 3 maddede izah edebiliriz, Aile’nin bir nimet olduğunun farkında değiliz, Aile’nin nimet olması hasebiyle külfetinin olacağının bilincinde değiliz ve Ümmet olarak hedeflediklerimizi Aile üzerinden kazanabileceğimizin ya da kaybedebileceğimizin şuurunda değiliz” dedi.

Aile’nin bir nimet olduğunun farkında değiliz başlığı altında 3 kavrama dikkat çeken Dr. Ali Tamer, Aile'nin eşlerin birbirlerini tükettiği bir muharebe yani savaş alanı değil birbirlerini muhafaza ettikleri birer muhafaza alanı olduğunu; Aynı zamanda televizyon, internet, tablet, telefonların kuşattığı bir monitor evi değil bu çağın Dar'ül-Erkam'ı, Suffa Mektebinin birer şubesi olan bir Mektep Odası olduğunu ve en önemlisi de Aile'nin istediği zaman eşlerin terk edebildiği, vazgeçebildiği, olmasa da olur dedikleri geçici birer mübadele yuvası, öğrenci evi olmadığını yarının büyükleri olacak olan ve bu Memleketin, Ümmetin umudu olacak olan çocukları yetiştiren muallim olan anne-babaların bulunduğu bir yapı olduğunun altını çizdi. Bu bilgilerin ışığında konuşmasına devam eden Dr. Ali Tamer, madem Aile bir nimet o zaman o nimetin de külfeti olduğunu bilerek hareket etmek suretiyle eşlerin birbirlerine karşı anlayışı ve sabrı kuşanarak Aile Devletini ayakta tutmaları gerektiğini söyledi.

Konuşmalarının son bölümünde Siret Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ali Tamer İslam Ümmetin şu anki durumunun düzelmesinin temelinde Aile Kurumunun yeniden ayağa kaldırılmasının yattığını ve bu manada sıkıntılarımızı çözmenin yolu olarak yeniden Evlerimizi ihya ve inşa etmemiz gerektiğine vurgu yaparak sözlerini tamamladı.

Konferans Adıyaman İl Müftü Yardımcısı Murat Kurt Hocanın dualarıyla son buldu