Haber-Metin HARIKÇI

Yaklaşık 20 Yıldır Almanya’da yaşayan gurbetçi Ferit Aba, çocukluktan beri hayal ettiği Cami ve Kur’an kursunu köyüne kazandırmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek duygularını şöyle ifade etti; “Beşiri ilçemize bağlı Deveboynu yani eski adıyla Gedük köyümüz ilçemizin en şirin köyünden biridir. Devletimiz illerimize, ilçelerimize, beldelerimize ve köylerimize elinden geleni yapıyor. Ancak her şeyi devletimizden beklememek gerekiyor. Bizler gibi imkanı olanların kendi doğup büyüdüğü topraklara elinden geleni yapması gerektiğini düşünüyorum. 20 yıldır Almanya’da yaşıyorum ve ülkemiz, memleketimiz ve köyümüz sürekli gözümüzde tütüyor. Yaz dönemi izin zamanımızı dört gözle bekliyoruz ve memleketimize izne geliyoruz. Geçen yıl yine izne geldiğimiz bir dönemde köyümüzde bir cami ve Kur’an kursu ihtiyacı olduğunu öğrenince bu yıl kısmet oldu ve temelini atmanın mutluluğunu yaşadık. Camimiz ve Kur’an kursumuz bitme aşamasına gelmiş durumda. Allah'a şükürler olsun bunu gerçekleştirmenin mutluluğu içerisindeyim imkânlarım el verdikçe köyüme Batman'a sosyal projeler kapsamında katkı sunmaya devam edeceğim”

Hayırsever işadamı gurbetçi Ferit Aba tarafından Deveboynu köyüne özel Midyat taşlarıyla yaptırılan ve yaklaşık bir milyona mal olan cami ve Kur'an kursunun yakın bir zamanda tamamlanarak hizmete gireceği belirtildi.

Cami ve Kur’an kursuna kavuşacak olmanın sevincini yaşayan köylü vatandaşlar, yörenin evladı olan Ferit Aba’ya teşekkür etti.