Haber-Metin HARIKÇI

Sosyal medya üzerinden kurdukları iletişim sayesinde ilk olarak 13 kişiyle Kayseri’de bir araya gelmeyi başaran Asker arkadaşları Kayseri dönüşünde aldıkları karar doğrultusunda, her yıl farklı şehirlerde bir araya gelmeyi planladılar.

“Asker arkadaşı sevgi ve kardeşlik platformu buluşmaları” temalı etkinliğin ikincisini 18 kişiyle Gaziantep’te, üçüncüsünü 20 kişiyle Adıyaman’da, dördüncüsünü 32 kişiyle Denizli’de, beşincisini 32 kişiyle Nevşehir’de, altıncısını ise bu yıl 35 kişiyle Muğla’nın Fetiye ilçesinde gerçekleştirdiler.

Grup adına açıklama yapan Başkan Hanifi Kaya, “Sosyal medya üzerinden başlayan küçük kıvılcım sayesinde ilk olarak 13 kişi Kayseri’de bir araya gelmeyi başardık. Arkadaşlarımızla yapmış olduğumuz sohbetler esnasında 13 arkadaş bende bunun telefonu var, bende şununla irtibat halindeyim deyince iletişimde olmadığımız diğer arkadaşları da bulma imkanı yakaladık.

Askerlik Arkadaşları Sevgi ve Dayanışma Platformu adı altında buluşmalarımıza devam etmek üzere karar verdik, sırasıyla Gaziantep, Adıyaman, Denizli, Nevşehir ve son olarak 35 kişiyle Muğla’da bir araya geldik. 13 kişiyle başlayan toplantımız 35 kişiye kadar çıkmış oldu. Bu tür toplantılar düzenleyerek, her yıl farklı bir ilde hasret gideriyor, birlik ve beraberliğimizi perçinleştiriyoruz.

Son olarak Muğla’nın Fethiye ilçesinde harika bir ortam oluştu. Etkinliğimize her yıl katılım artıyor. Toplantılarımıza iştirak eden ve gelemeyen tüm arkadaşlara teşekkür ediyoruz. 2022 yılında Van’da buluşmak üzere sözleştik. Önümüzdeki yıl Van’da daha çok katılım bekliyoruz. Türkiye’de bunun belki de başka örneği yoktur. 28 yıl sonra buluşarak Türkiye’nin çeşitli illerinde altıncı toplantımızı yapmanın sevincini yaşıyoruz.

Yerel yönetimlerden de manevi destek bekliyoruz. 27-30 Ağustos 2022 tarihlerinde Van’da buluşmak üzere şahsım ve grup yönetimimiz adına saygı ve sevgilerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.