“Hayatı paylaşmak için engel yok” sloganı ile başlattıkları Akülü Tekerlekli Sandalye projesinin başarıyla devam ettiğini belirten Nemrut Rotary Kulübü dönem Başkanı İsmet Atay: “Geçen yıl Nemrut Dağı zirvesinde gerçekleştirmeyi planladığımız aktiviteleri Coronavirüs ve Pandemi nedeniyle gerçekleştiremedik. Ancak engelli kardeşlerimiz için “Akülü Tekerlekli Sandalye” kampanyası başlattık. Projemize başta Rotary 2430. Bölge Federasyonuna bağlı Rotary Kulüpleri olmak üzere 2420 ve 2440. Bölge Federasyonlarına bağlı kulüplerimiz destek verdi. Ayrıca, Amerika’dan kardeş kulübümüz Sılıcon Valley Star Rotary Club ve Alhambra Rotary Club “Hayatı paylaşmak için engel yok” sloganı ile başlattığımız Akülü Tekerlekli Sandalye projemize yaptıkları bağışlar ile birçok engelli kardeşimizin evlerinden dışarıya yardım almadan çıkabilmelerine vesile olduk” dedi.

Akülü Tekerlekli Sandalye ihtiyacı olan engelli kardeşlerimize aldığımız araçlarla onların yeniden hayatın bir parçası olarak evlerinden dışarıya çıkmalarına imkan sağladıklarını belirten Başkan İsmet Atay, şöyle konuştu:

“Bugün Adıyaman’ın Kahta İlçesine bağlı Teğmenli Köyü, Keklik Mezrasında yaşayan Ortopedik Engelli Adile Karakaya kardeşimize Gaziantep Rotary Kulüplerinin desteği ile aldığımız bir akülü tekerlekli sandalye hediye ettik. Çok duygulu anlar yaşadık çünkü Adile’nin kardeşleri, İbrahim ve Mahmut da kendisi ortopedik engelliydi. Yani aynı aracı üç kardeş ihtiyaç duydukları zaman kullanabilecek. Aynı anda üç engelli kardeşimizin hayatına dokunabilmek inanılmaz bir mutluluk verdi bizlere. Umarım aynı mutluluğu ihtiyacı olan diğer engelli kardeşlerimiz de yaşar. Biz bu kampanyayı devam ettiriyoruz. Daha çok engelli kardeşimizin hayatına dokunabilmek için Rotary kulüplerimizin ve sosyal sorumluluk sahibi vatandaşlarımızın bağışlarını ve desteğinizi bekliyoruz. Çünkü onların bizlerden gelecek desteğe ihtiyaçları var. Bu Ramazan ayında daha çok engelliyi mutlu edebilmek için projemize destek olun.”