Ünlü yaptığı açıklamasında; “Bilindiği üzere Sosyal Güvenlik Kurumu Kanunu 16 Mayıs 2006 tarihinde kabul edilmiştir. Dolayısıyla, her yıl 16 Mayıs’ı içine alan hafta Sosyal Güvenlik Haftası olarak kutlanmaktadır. Bu yıl 16-22 Mayıs tarihleri arasında kutlamaktayız. Haftanın amacı paydaşlarımızı, toplumu sosyal güvenlik alanında bilinçlendirmek, kurumumuzca yürütülen faaliyetler hakkında vatandaşlarımızı bilgilendirmektir. Sosyal güvenlik, insanların gelirlerine bakılmaksızın toplum huzurunu ve refahını bozan sosyal tehlikelerin verdiği zararlardan “insan hakkı” ve esas itibarıyla da “devlet görevi” olarak primli ya da primsiz sistemlerin kullanılması, kişilerin sosyal tehlikelerin zararlarından kurtarılma güvencesidir.” Dedi.

2006 yılında SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı’nın tek çatı altında birleştirilmesi suretiyle teşkilatlanmasının oluşturulduğunun altını çizen Ünlü; “2008 yılında ise sigortalamaya ilişkin Kanunun yayımlanması ile süreci tamamlanan, dünya sosyal güvenlik tarihinin en önemli ve büyük reformlarından biri olan “Sosyal Güvenlik Reformu” ile anayasal bir hak olan sosyal güvenlik hakkının sağlanmasına yönelik olarak köklü değişiklikler yapılmıştır. Şanlıurfalı hemşerilerimizin Sosyal Güvenliğe erişimini kolaylaştırmak için tüm ilçelerimizde yapılanmamızı tamamlamış bulunmaktayız. Reform ile; ülkemizde yaşayan tüm insanların genel sağlık sigortası kapsamına alındığı, tüm illerimizde yerinde hizmet verilen, uluslararası düzeyde örnek bir veri merkezine sahip, dijital dönüşüm hedefi ile neredeyse tüm işlemlerin elektronik ortamda yapılabildiği, 156 adet e-Devlet uygulaması kullanılarak emeklilik talebinden prim yatırmaya birçok hizmete anında ve kolaylıkla ulaşılabildiği bir yapıya dönüşüm sağlanmıştır. Sosyal güvenlik sistemi, son 150 yıllık dünya tarihinin en önemli sosyal devlet uygulamasıdır. 2006 yılında çıkarılan 5502 sayılı Sosyal Güvenlik Kurumu Kanunu, içerdiği yapısal ve niteliksel normlarla sosyal güvenlik sitemimizde reform niteliğinde bir iyileşmeyi sağlamış tarihi başarılarımızdan biridir.” Dedi.

2012 yılında gerçekleştirilen Genel Sağlık Sigortası reformu sayesinde toplumun bütün kesimlerine adil ve birinci sınıf sağlık hizmeti sunan model bir ülke haline geldiğimizi belirten Ünlü; “Salgın sürecinde “Türk Mucizesi” olarak adlandırdığımız Genel Sağlık Sigortası sistemimizin dünyaya örnek teşkil eden bir başarıya imza attığını gördük. Vatandaşlarımızı sosyal güvenlik şemsiyesi altına alarak koruduk. Bugün sosyal güvencesi olmayan vatandaşlarımız bakmakla yükümlü oldukları aile fertleri dahil aylık sadece 107 lira 33 kuruş ödeyerek sağlık hizmetlerinden yararlanabilmekteler. Ödeme gücü olmayan vatandaşlarımızın primlerini de devlet olarak biz karşılıyoruz. Bakanlığımızın ve SGK Başkanlığı olarak hedefimiz, Sosyal Güvenlik Sistemi’mizi en etkin düzeye getirerek daha da güçlendirmek olacak. Kayıt dışı ile mücadelemiz de kararlılıkla devam edecektir. Bu süreçte; Bu süreçte kayıt dışı istihdam ile mücadelede de büyük kazanımlar elde edilmiştir. 2006 yılında kayıt dışı istihdam oranı Türkiye ortalaması %47 seviyesinde iken bu oran yürütülen denetimler, bilinçlendirme ve rehberlik faaliyetleri neticesinde %27,4’e kadar gerilemiştir. Ancak ilimizde istenilen seviye yakalanamamıştır. Dünyanın gıpta ile baktığı sosyal güvenlik sistemimizin sürdürülebilir olması için başta kamu kurumları, meslek odaları, STK’ lar ve diğer paydaşlarımıza büyük rol düşmektedir. İlimizde kayıt dışını ortadan kaldırmak için pandemi nedeniyle ara verdiğimiz hem yerinde yüz yüze rehberlik faaliyetlerimiz, hem STK’lar ve meslek odaları ile yapacağımız çalışmalara 1 Hazirandan itibaren Sayın Cumhurbaşkanımızın kabinesi ile birlikte ilan edeceği kararlar doğrultusunda devam edeceğiz. Bu vesileyle, sosyal güvenlik sistemimizdeki bu dönüşümün mimarı olan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, görev yapan yapan tüm Bakanlarımıza ve Kurum Başkanlarımıza ve salgın sürecinde büyük bir özveriyle görev yapan Sosyal Güvenlik Kurumu çalışanlarımıza kurumumuzun bir ferdi olarak şükranlarımı sunuyorum. Hayatını kaybeden çalışma arkadaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Sosyal Güvenlik Haftasının bütün milletimize hayırlar getirmesini temenni ediyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum.” Şeklinde konuştu.