Tutdere, “Cumhuriyetimizin en önemli kazanımlarından birisi olan, birçok dünya ülkesinden önce Türkiye’de kadınlara yasal haklarının teslim edilmesinin üzerinden yaklaşık bir asır geçmiştir. Ancak bugün geldiğimiz noktada Cumhuriyetin odak noktasında yer alan, çağdaş Türkiye’nin kurulması yönünde önemli bir misyon üstlenen kadınlar; cinayetler başta olmak üzere; kadına yönelik cinsel, fiziksel, ekonomik ve psikolojik her türlü şiddetle karşı karşıyadırlar.”dedi.

“Giderek Artan Kadın Katliamları Bir Cins Kırımı Noktasına Ulaşmıştır”

Adıyaman Milletvekili Av. Abdurrahman Tutdere ve bazı CHP milletvekillerinin imzasıyla, toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamaya yönelik politikaların oluşturulması, kadınları şiddetten koruma noktasında mevcut yasa ve uluslararası sözleşmelerin işlerliğini arttıracak mekanizmaların kurulması amacıyla sunulan Araştırma Önergesinde; “kadın-erkek eşitliğine inanmayan, kadını birey olarak görmeyen, sadece aile içinde tarif eden, kadının görevini sadece annelik olarak gören, toplumsal yaşamın içinde görmeye dahi tahammül edemeyen çağdışı zihniyetler yüzünden zor günler geçirdiği, kadınlara karşı uygulanan psikolojik ve fiziksel şiddetin her geçen gün arttığına dikkat çekilerek, gün geçtikçe daha da çoğalan kadın katliamlarının bir cins kırımı noktasına ulaştığının” altı çizildi.

“Ülkemiz Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Konusunda İlerleme Kaydetmek Bir Yana Sürekli Gerilemektedir”

Milletvekili Tutdere, “Her yıl farklı kuruluşlar tarafından yayınlanan raporları incelediğimizde ülkemiz toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda ilerleme kaydetmek bir yana sürekli gerilemektedir. Bu sebeplerle eşitsizlik, ayrımcılık unsurları giderek derinleşmektedir.” ifadelerini kullanarak, kadınların yaşam hakkını korumak başta olmak üzere hayatın tüm alanlarında cinsiyet eşitliğini sağlamaya yönelik kapsamlı ve etkili çalışmalar yapılması gerektiğine, ancak bu şekilde eşitliklerin sağlanması noktasında politikalar üretilmiş olacağına dikkat çekti.

“Kadınların Maruz Kaldıkları Ötekileştirmeye Karşı Etkin Bir Mücadele Hattının Oluşturulması Elzemdir”

Çağdaşlaşmanın, aydınlanmanın ve değişimin öncüsü kadınların bugün maruz kaldıkları şiddet, baskı, ayrımcılık ve ötekileştirmeye karşı etkin bir mücadele hattının oluşturulması; hayatın her alanında toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamaya yönelik politikaların oluşturulmasının elzem olduğunu dile getiren Tutdere, “Kadınları şiddetten koruma noktasında mevcut yasa ve uluslararası sözleşmelerin işlerliğini arttıracak mekanizmaların kurulması amacıyla ivedi olarak gerekli çalışmaların yapılması için bir an önce somut adımların atılması gerekmektedir.” dedi.

“Kadınların Haklı Mücadelesi Yürüdüğümüz Zorlu Yolları Aydınlatacaktır”

Milletvekili Tutdere ayrıca, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, “Kadınlar hayatın her alanından izole edilmeye çalışılmakta, emekleri sömürülmektedir. Kadınların emekleri görülmemekte, yok sayılmaktadır. Kadınları eve hapsetmeyi amaçlayan düzeni, kadına karşı şiddeti yücelten anlayışı ve onları yoksulluğa mahkûm eden zihniyeti omuz omuza mücadele ederek yeneceğiz. Evde, işte, sokakta, siyasette ve hayatın diğer tüm alanlarında kadınlar özgürleşecektir. Kadınlar özgürleştikçe Türkiye özgürleşecektir.” ifadelerini kullandı.

“Türkiye'nin Aydınlık Geleceğindeki En Belirgin İmzanın Sahibi Hiç Şüphesiz Kadınlar Olacaktır”
 

Kadınların verdikleri onurlu ve haklı mücadeleye destek verdiğini ifade eden Tutdere, “Kadınlar eşitlik ve özgürlükten yana attıkları sağlam, kararlı ve cesur adımlarla geleceğimize dair umutlarımızı artırmaktadır. Adalet, eşitlik ve özgürlük meşalesinin yılmaz taşıyıcıları olan kadınlar bütün baskılara karşı çıkarak ülkemizi aydınlatmaya ve toplumsal ilerlemenin itici gücü olmaya devam edeceklerdir.” dedi.

Türkiye'nin aydınlık geleceğindeki en belirgin imzanın sahibinin hiç şüphesiz kadınların olacağını ifade eden Tutdere, “Kadınların mücadelesinin yürüdüğümüz zorlu yolları aydınlatması temennisiyle, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum.” dedi.