Adıyaman Belediyesi konferans salonunda gerçekleştirilen kongreye, TÜFAD Malatya şube başkanı Nihat Bayındır, Gençlik ve Spor il müdürü Fikret Keleş, Adıyamanspor’un efsane başkanı Növfel Bozdoğan, Adıyaman 1954 Spor kulübü teknik direktörü Ayhan Kale, Kamu kurum müdürleri, kulüp başkanları, dernek yöneticileri katıldı.

Birlik ve beraberlik içerisinde bir kongreyi gerçekleştirmenin sevincini yaşadıklarını dile getiren TÜFAD Adıyaman şube başkanı Yılmaz Aslan; “Uzun yıllardır ilimiz antrenörlerinin iş ve işlemleri ile gelişim ve eğitim faaliyetleri Malatya Tüfad tarafından gerçekleşiyordu. İlimiz antrenör sayısının istenilen sayıya ulaşması ile bizde Tüfad genel merkeze müracaatımızı yaparak Adıyaman Tüfad şubesinin kurulması talebinde bulunduk. Genel merkez yönetim kurulu tarafından şube kurulum yetkisini alarak arkadaşlarımızla ara vermeden şube kurulum işlemlerini gerçekleştirdik. Derneğimizin kurulması ile; antrenör arkadaşlarımızın referans işlemleri gelişim seminerleri ve eğitimler ilimizde gerçekleşecektir. Antrenörlük kurs müracaatlarının istenilen sayıya ulaşması durumunda TFF eğitim şubesi tarafından ilimizde kurs açılması talebinde de bulunabileceğiz.” Dedi.

Faydalı projelere imza atacaklarını dile getiren başkan Aslan; “Antrenör sayımızın artması ile inşallah ileri sezonlarda takımlarımız bünyelerinde antrenör çalıştırarak daha kaliteli ve daha ahlaklı oyuncular yetiştirip geliştirirler. Biz Tüfad olarak öncelikle genel merkezimizin amaçları doğrultusunda ilke ve prensiplerine bağlı kalarak futbolumuzun gelişmesi ve güçlenmesi için zorunlu görülen davranış birliğini sağlamak amacı ile çalışmalar yaparak futbolun diğer paydaşları ve kurum kuruluşlarla sosyal içerikli çalışmalarla faydalı projelere imza atacağız inşallah. İlimize bu derneğin açılmasında büyük emekleri olan başta genel başkanımız Sayın İsmail Dilber ve yönetim kuruluna Malatya Tüfad başkanımız takım arkadaşım dostum Nihat Bayındır hocama TFF bölge müdürümüz Fahrettin Eserdi abime, Gençlik ve spor il müdürümüz Fikret Keleş’e, Gençlik spor şube müdürümüz Zeynal Şenlik hocama, yol arkadaşlarım Mehmet Güneş, Erkan Gazi Çağır, Ahmet Karadaş ve Ahmet Benli hocalarıma teşekkür ediyorum. Tüfad Adıyaman şubemizin hayırlı olmasını ve hayırlı işlere vesile olmasını diler hepinizi saygı ile selamlıyorum.” Şeklinde konuştu.

Spor camiasına belirli süre emek verip, ilerleyen zamanlarda Antrenörlük belgesini almış olan Antrenör arkadaşlarımızın bir çatı altında toplanması bizleri ziyadesiyle mutlu etmiştir. İlimizde faaliyete geçen TÜFAD Şubesi sayesinde iş ve işleyişler daha kolaylaşacak, maddi ve manevi külfet ortadan kalkacaktır. Bu vesileyle emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” Dedi.

TÜFAD bünyesinde 57. Şubeyi hizmete açmanın sevincini yaşadıklarını dile getiren TÜFAD Malatya şube başkanı Nihat Bayındır; “Yılmaz Aslan hocamızın yapmış olduğu girişimler sayesinde genel merkezimiz Adıyaman’da yeterli Antrenör sayısının olması münasebetiyle TÜFAD Adıyaman şubesinin açılışını uygun görmüştü. Türkiye geneli 57. Şubemizin açılması bizleri mutlu etmiştir. Bugün yönetim kurulunun almış olduğu karar doğrultusunda birinci olağan genel kurullarını yapmak üzere bir aradayız. Yılmaz Aslan başkan başta olmak üzere, TÜFAD Adıyaman şubesi çatısı altında bulunan Antrenörlerimize başarılar diliyorum, camiamıza hayırlı olsun.” Dedi.

TÜFAD Adıyaman şubesinin yapılan birinci olağan genel kurulu sonrası yeni yönetim listesinde şu isimler yer aldı;

Yönetim Kurulu asil üyeler, Yılmaz Aslan, Mehmet Güneş, Gazi Çağır, İsmet Gülbağlar, Z.Abidin Akan, Mahmut Sev, Emin Alakuş, Ahmet Karadaş, A.Fikri Küçüker, Ramazan Doğan, Serdar Yılmaz, Mehmet Yıldırım, Ünal Yetgin, Mutalip Karataş, Ahmet Karakaş.

Denetleme kurulu asil üyeler ise şu isimlerden oluştu ;

Fikret Keleş, Gazi Çağır, Cafer As