Liseler arası Genç Erkekler Basketbol il birinciliği final maçında Bilgi Anadolu Lisesi basketbol takımını 54-48 yenmeyi başaran Altınşehir Anadolu Lisesi Basketbol takımı il birincisi oldu.

Yeni Mahalle Kapalı spor salonunda oynanan ve baştan sonra büyük çekişmeye sahne olan müsabakanın ilk periyodunda Bilgi Anadolu Lisesi Basketbol takımı üstün bir oyun sergilerken, geriye kalan üç periyoda oyuna ağırlığını koyan Altınşehir Anadolu lisesi taraftarının da büyük desteğiyle maçı 54-48 kazanarak ilimizi Liseler arası Türkiye şampiyonasında temsil etmeye hak kazandı.

Çok sayıda öğrenci velisinin ve her iki okulun öğrencilerin yoğun ili gösterdiği final maçında takımların mücadelesi profesyonel sporcuları aratmazken, müsabakanın son periyodu çok heyecanlı geçti. Maçın bitimine 1 dakika kalasıya Bilgi Anadolu lisesi takımının üst üste kazandığı sayılar aradaki farkı azalttı. Son saniyelerde atılan sayılar maçın sonucunu belirledi ve Altın Şehir Anadolu Lisesi 54-48 kazanarak il birincisi oldu.

Final maçına yakışır bir müsabaka izlediklerini belirten Altınşehir Anadolu Lisesi Müdürü Türker Barış Bulduk; “Müsabakalara katılan bütün okul takımlarımızı kutluyorum. Hepsi bizim, hepsi bizim evladımız, öğrencimiz. Her takım elinden geleni yaptı. Okul takımımız ve Bilgi Anadolu lisesi takımları final maçında karşı karşıya geldi, gerek bizler, gerekse de salonda maçı izlemeye gelen herkes harika bir maç izledi. Baştan sona heyecanlı ve çekişmeli bir maç oldu. Tabi zorlu maçı kazanıp il birinci olduğumuz için sevinçliyiz. Okul takımımızın bu başarıyı elde etmesinde büyük emek sarf eden beden eğitimi öğretmenlerimiz İbrahim Aykaç’a, Yılmaz Aslanm’a, maç boyunca arkadaşlarını yalnız bırakmayan öğrencilerimize, bizlere her konuda destek olan öğrenci velilerimize ve bizlere bu sevinci yaşatan sahada aslanlar gibi mücadele eden basketbol takımı oyuncularımıza teşekkür ediyorum. Bundan sonraki hedefimiz en iyi şekilde hazırlanıp, Liseler arası Türkiye Basketbol şampiyonasında ilimizi en iyi şekilde temsil etmek için mücadele edeceğiz” dedi.

Turnuvaya katılan bütün takımları tebrik ettiğini belirten Milli Eğitim müdürü Mete Kızılkaya; “2017-2018 Eğitim ve Öğretim yılı okul sporları faaliyetlerimiz farklı branşlarda en güzel şekilde devam ediyor. Bugünde oldukça çekişmeli, baştan sona mücadele içerisinde geçen genç erkekler liseler arası basketbol il birinciliği final müsabakasını izledik. Büyük keyif aldık. Şampiyon olan Altınşehir Anadolu Lisesi takımını tebrik ediyorum. İlimizi Türkiye şampiyonasında temsil edecekler şimdiden başarılar diliyorum. Takımların bu tür faaliyetlerde yer almasında emek veren okul müdürlerimize, beden eğitimi öğretmenlerimize ve müsabakalara katılan bütün okul takımlarına ve müsabakalarda sahada mücadele eden arkadaşlarını destekleyen öğrenci kardeşlerimize teşekkür ediyorum” dedi

2017-2018 Eğitim ve Öğretim yılı Genç Erkekler Liseler arası basketbol il birinciliği müsabakalarında Altınşehir Anadolu Lisesi birinci, Bilgi Anadolu Lesisi ikinci olurken, Adıyaman Mesleki Teknik Anadolu Lisesi takımı ise üçüncü oldu.

Yeni Mahalle Kapalı spor salonunda oynanan final müsabakası sonrası kupa ve ödül töreni düzenlendi. Düzenlenen törene İl Milli Eğitim Müdürü Mete Kızılkaya, Cumhuriyet Savcısı Uğur Er, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş, Şube Müdürleri Yaşar Sarıkaya, Faruk Dursun okul müdürleri ve idarecileri katıldı.

Haber-Foto: Metin HARIKÇI