Haber-Metin HARIKÇI

Muhammet Berat Alphan ve Emin Müftüoğlu’nun yarıştığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığının konferans salonunda yapılan genel kurulda 5 yıl aradan sonra Emin Müftüoğlu yeniden başkanlığa seçildi.

Kongrede kullanılan 242 oyun 152'sini alan Emin Müftüoğlu, 5 yıl sonra yeniden federasyon başkanı olurken, diğer aday Muhammet Berat Alphan 86 oyda kaldı, 4 oy da geçersiz sayıldı.

Beş yıl aradan sonra yeniden başkanlığa seçilmiş olmanın mutluluğunu yaşadığını ifade eden yeni başkan Emin Müftüğlu; "Federasoynumuza yakışır bir kongreyi geride bıraktık. Uzaktan yakından gelen oylarıyla, dualarıyla yanımızda olan tüm dostlarımıza teşekkür ediyorum. Seçim sona erdi ve oy veren vermeyen herkese şükranlarımızı sunuyorum. Federasyonunumuzun çalışmalarını üst düzeye çıkarmak adına elbirliğiyle elimizden geleni yapacız. Kongremizin ülkemize, camiamıza hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum" dedi. 

5 Yıl aradan sonra tekrar başkanlığa seçilen Emin Müftüoğlu’nun yönetim kurulu ise şu isimlerden oluştu; Mehmet Samsa, Bahattin Akyön, Mehmet Sarıtaş, Fikret Hayali, Arif Öztan, Alper Önoğlu, Fatih Erdöl, Metin Cengiz, Özhan Özgöbek, Kenan Güler, Elif Merve Ertekin, Özgür Taylan Budak, Bayram Keskin, Bülent Özçelik.