Yurt içinden 12 Yurt Dışından 4 takımın mücadele ettiği turnuvada grubunda bir yenilgi, iki beraberlik alan Adıyaman Masterler Spor kulübü müsabaka esnasındaki mücadelesi, saha dışındaki tutumuyla turnuva heyeti tarafından en centilmen takımı seçildi.


Yarı finali kıl payı kaçırdıklarını dile getiren MASDER Başkanı Mehmet Güneş; “Bu yıl davet edilmemize rağmen Pandemi nedeniyle birçok turnuvaya katılamadık. Son olarak Ahmet Gök hocamızın daveti üzerine yönetim kurulumuz ile yaptığımız görüşmeler neticesinde beşincisi düzenlenen Dünya barış kupası turnuvasına katılma kararı aldık. Müsait olan arkadaşlarımızla oluşturduğumuz kafileyle Antalya’ya gittik. Burada ilk maçımızı Mersin takımına karşı oynadık, özellikle ikinci yarısında çok iyi mücadele ettiğimiz maçı 2-1 kaybettik. İkinci maçımızı bir gün sonra Kosova takımı ile oynadık, 1-0 öne geçtiğimiz maçın uzatma dakikalarının son anında yetiğimiz şansız golle rakibimiz ile 1-1 berabere kaldık. Üçüncü maçımız yarı finale kalma adına bizim için önemli bir maçtı ve maça bu bilinçle çıktık. Rakibimiz Bulgaristan’a karşı çok iyi mücadele ettik, 2-0 öne geçtiğimiz maçta hiç beklenmedik bir anda rakip penaltıdan bir gol buldu ve durum 2-1 oldu. Ardından bizim kazanmış olduğumuz penaltıyı şansız bir şekilde kaçırdık. Her şeye rağmen çok iyi mücadele ettiğimiz maçın yine uzatma dakikalarında sanki bir maç öncesinin fotokopisi gibi talihsiz bir gol yedik ve maçın hakemi bitiş düdüğünü çaldı ve maç 2-2 berabere bitti. Her iki maçta son 5 saniyede yenen birer gol bizi 6 puandan ve haliyle yarı finalden etti.

Olsun önemli olan ilimizi, derneğimizi en iyi şekilde temsil etmekti ve turnuva sonunda derneğimize turnuvanın en centilmen takımı kupası ve plaketi verildi. Turnuvaya gelen bir çok takım bizim mücadelemizi, şansız bir şekilde yediğimiz golleri ve yarı finali şansız bir şekilde kaçırdığımızı konuştu. Kısmet nasip kazasız, belasız ve sakatlık olmadan bir turnuvayı daha tamamladık. Kısıtlı imkanlara rağmen bizlerle birlikte olan futbolcu kardeşlerimize, büyüğümüz Muhittin Tuzcu hocama, takım hocamız Necati Çelik’e ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. 


Güzel bir turnuvayı daha geride bıraktıklarını ifade eden takım hocası Necati Çelik; “Pandemi dolayısıyla ve müsait olamayan arkadaşlarımız nedeniyle Antalya’ya 13 oyuncu, 4 yönetici olmak üzeri 17 kişi ile katıldık. Arkadaşlarımız fedakar bir şekilde 3 gün üst üste müsabakaya çıktılar. Oynadığımız üç maçı da şansız bir şeklide bir yenilgi, iki beraberlikle tamamladık. Yarı finale çok yaklaştığımız bu turnuvada son iki maçı uzatma dakikalarının son saniyelerinde yediğimiz gollerle berabere tamamlamamız bizleri üzdü. Ama her şeye rağmen turnuvada takdir edilen bir takım olduk, en centilmen takım seçildik. Turnuvada yer alan arkadaşlarımıza, yöneticilerimize ve Mehmet Güneş başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Adıyaman’ı Antalya’da en güzel şekilde temsil ettiklerini dile getiren yönetici Muhittin Tuzcu; “3 gün üst üste 3 maç çok iyi mücadele bir yenilgi, şansız bir şekilde iki beraberlik. Bazen olmayınca olmuyor. Kısmet nasip. Takımda yer alan arkadaşlarımız ellerinden gelenin en iyisini yaptılar. Kendilerini tebrik ediyorum. Yarı finale çıkamadık ancak turnuvanın en centilmen takımı seçildik. Pandemi süreci nedeniyle bunalan arkadaşlarımız için iyi bir etkinlik oldu. Kazasız, sakatlık olmadan gidip döndük. Dernek başkanımız Mehmet Güneş başta olmak üzere, emeği geçenlere, sahada mücadele eden arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. 

Adıyaman MASDER Ekibinin katıldığı her turnuvaya renk ve heyecan kattığını dile getiren turnuva koordinatörü Ahmet Gök; “Geleneksel hale gelen ve bu yıl beşincisini düzenlediğimiz dünya barış kupası turnuvamıza ricamız üzerine katılan MASDER ekibine teşekkür ediyorum. Birlikte olduğumuz bütün turnuvalarda mücadelesi, efendiliği ile herkesin takdirini toplayan Adıyaman Masterler Spor kulübü bu turnuvaya çok kısıtlı bir kadro ile gelmelerine rağmen oynadıkları 3 maçta çok iyi mücadele ettiler, şansız bir şekilde yedikleri gollerle son iki maçı berabere tamamlayarak yarı finale çıkamadılar. Kendilerini yürekten kutluyorum.

Turnuva heyetimiz tarafından kendileri en centilmen takım seçildiler. Sahadaki mücadelelerinin yanı sıra saha dışındaki sıcaklıkları, diğer takımlarla dostane ilişkileri ve her zaman olduğu gibi ikram etmiş oldukları Adıyaman Çiğköftesi Turnuvaya damga vurmuştur. O kadar alıştık ki yabancı takımlar bile Ahmet hoca turnuvada çiğköfte var mı diye sorar hale geldiler. Bu vesileyle dernek başkanı Mehmet Güneş başta olmak üzere, Masterler Spor kulübünün bütün üyelerine şahsım ve turnuva heyetimiz adına teşekkür ediyorum” dedi.