Geleneksel hale gelen turnuvada Türkiye'nin yanı sıra Yunanistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuiyeti (KKTC), Romanya gibi ülkelerden toplam 21 takım mücadele etti. Bu yıl ilk kez 50 yaş üstü takımların da mücadele edeceği turnuvanın Şampiyonu Akçaabat Spor Kulübü olurken, final maçında rakibine yenilen Tekirdağ Masterler Turnuvanın ikincisi oldu.

Dünya Barış Kupası 3. Uluslararası Masterler Futbol Turnuvası, 7 Ekim Pazar günü oynan final müsabakasıyla sona ererken, Adıyaman’ı temsil eden MASDER’ler Spor kulübü, mücadelesi ve turnuva süresi boyunca Çiğköftesiyle turnuvaya renk katarken, turnuva komitesi tarafından en centilmen takımı kupasını almayı başardı.

Çok güzel bir turnuvayı daha geride bırakmanın sevincini yaşadıklarını belirten MASDER Kulübü Başkanı Mehmet Güneş; “Kulüp olarak zaman zaman farklı illerde düzenlenen turnuvalara katılmaktayız. Bu yıl 3. Düzenlenen Dünya Barış Kupasına davet edilmiştik ve turnuvaya eşlik ettik. Her turnuvada olduğu gibi bu önemli turnuva öncesi arkadaşlarımızla yapmış olduğumuz toplantılarda hep şunu vurguluyoruz. Turnuvalardaki maçlarda aldığımız sonuç ne olursa olsun, illaki her maçı kazanacağız diye bir zorunluluk yok. Bizim için en önemli şey, ilimizi, kulübümüzü en iyi şekilde temsil etmektir. Tabi ki turnuvada derece yapmak, şampiyon olmayı her takım ister onun için sahada mücadelemizi en iyi şekilde sürdüreceğiz, ama sonuç ne olursa olsun maç bitiminde kazanan dostluk olsun ve bu düşünceyle turnuvaya iştirak ettik, her zaman olduğu gibi yöresel çiğköfte ikramımız ile turnuvaya katılan takımların ve turnuva heyetinin en gözde takımı olduk. Turnuvada skor olarak istediğimiz sonuçları alamadık, ancak turnuvanın en centilmen takımı seçilerek ilimize güzel bir kupa ile döndüğümüz için mutluyuz. Bizlere destek olan belediye başkanımız Hüsrev Kutlu’ya, Gölbaşı Belediye Başkanımız Yusuf Özdemir’e, turnuvayı organize eden heyete ve turnuvaya katılan bütün takımlara teşekkür ediyorum” dedi.