Kulüp olarak faaliyete geçtiklerin günden bugüne bir çok turnuvaya katılarak Adıyaman’ı temsil eden MASDER 7-11 Ekim tarihleri arasında Antalya’da düzenlenecek olan 5.Dünya Barış Kupasında yurt içinden ve yurt dışından gelen takımlarla mücadele edecek.

Her yıl olduğu gibi bu yılda Adıyaman’ı en iyi şekilde temsil etmek için kulüp olarak iyi bir hazırlık dönemi geçirdiklerini ifade eden MASDER Başkanı Mehmet Güneş; “ Ahmet Gök ağabeyimiz ve ekibi tarafından bu yıl beşincisi düzenlenecek olan 5. Dünya Barış Kupası turnuvasına Adıyaman’ı temsilen katılacağız. Tüm Dünyada olduğu gibi ülkemizi de etkisi altına alan Corona Virüs nedeniyle bir müddet ara vermiş olduğumuz antrenmanlarımıza tedbirli bir şeklide kaldığımız yerden başladık. Türkiye geneli bir çok yerde turnuvalar düzenlendi ancak salgın nedeniyle iştirak etmemiştik. 7-11 Ekem tarihleri arasında Antalya’da düzenlenecek olan 5. Dünya Barış kupası turnuvasına Ahmet Gök ağabeyimiz tarafından davet edildik. Yönetim kurulumuz yapmış olduğu değerlendirme neticesinde turnuvaya katılma kararı aldı. Turnuvanın her türlü tedbirler alınarak oynatılacak olması bizleri bu turnuvaya katılmaya yöneltmiştir. Bizlerde kulüp olarak Maske, mesafe ve hijyen kurulları çerçevesinde bu turnuvaya en iyi şekilde hazırlandık. Yurt içinden 12 yurt dışından 4 takım olmak üzere 16 Takım bizimle birlikte turnuvada mücadele edecek. Her turnuvada olduğu gibi bu turnuvada da ilimizi tanıtım amaçlı takımlara Çiğköfte ikramımızın yanı sıra Besni Üzümü ve Nemrut Heykelciği takdimimiz olacaktır. Şimdiden bütün takımlara teşekkür ediyor, turnuvayı düzenleyen Ahmet Gök ağabeyimize ve ekibine teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Salgın nedeniyle takım sayısını kısıtlı tuttuklarını belirten turnuva koordinatörü Ahmet Gök; “Ekip olarak yapmış olduğumuz araştırmalar neticesinde otelimizi belirledik. Turnuvamıza yurt içinden 12 yurt dışından 4 takım olmak üzere 16 takım katılacak. Otelde her türlü tedbir alınmış durumda, bizlerde takımlardan HES kodu başta olmak üzere bazı tedbirler çerçevesinde gelmelerini talep ettik. Turnuva süresi boyunca Maske, mesafe ve hijyen kurallarına dikkat ederek, en güzel şekilde turnuvamızı tamamlaya çalışacağız. Bu vesileyle bütün takımlara şimdiden başarılar dilerim” dedi.

Turnuvaya katılan takımlara başarı temmennisinde buluun Masterler ve Veteranlar Futbol Hakemleri Dayanışma Derneği Başkanı Hakan Küçükturan; "Veteranlar ve Masterler Statüsünde faaliyetini sürdüren kulüpler Pandemi süreci boyunca sürekli bizlerle irtibat halinde oldular, her fırsatta ne zaman turnuva yapıcaksınız diye sordular. Kısmet oldu bizlerde yapmış olduğumuz çalışmalar neticesinde Ahmet Gök hocamızla birlikte geleneksel hale getirdiğimiz Dünya Barış Kupası Turnuvasının 5.ni düzenleme kararı aldık. Duyuru yapıldığı andan itibaren birçok dernek anında dönüş yaptılar. Pandemi sürecini de gözönüne alarak takım sayısını kısıtlı tuttuk. Yurt içinden 12, yurt dışından ise Bosna Hersek, Kosova, Bulgaristan, Polanya olmak üzere 16 takımla turnuvamızı yapacağız. Turnuva boyunca Maske, mesafe ve hijyen konularına itinayla dikkat edip, müsabakalarımızı en güzel şekilde tamamlamayı hedefliyoruz, bütün kulüplere başarılar diliyorum" şeklinde konuştu. 

Haber-Metin Harıkçı