Sümerevler Karaali Futbol Sahasında başlayan futbol turnuvası 15 Ağustos’a kadar sürecek.

Turnuva hakkında bilgiler veren Adıyaman İl Müftüsü Mehmet Taşçı, çocukları dini bilgilerin yanı sıra sosyal aktivitelerle desteklediklerini belirtti.

Kursa yoğun bir katılım olduğunu ifade eden Taşçı, “Diyanet İşleri Başkanlığımız Edirne'den, Kars'a memleketimizin kuzeyinden, güneyine, doğusundan, batısına bütün camilerimizde yavrularımız çocuklarımız, eğitim-öğretim yılsonunda yaz tatiline başladıklarında bizde camilerimizi, Adıyaman İl Müftülüğü olarak bu yavrularımıza hizmet için hazırlıyoruz. Her yıl yavrularımıza çocuklarımıza temel dini bilgiler, Kur'an-ı Kerim öğrenme kursları düzenliyoruz. Bu yıl da 25 Haziran'da startını verdik. 17 Ağustos’a kadar din eğitimlerimiz devam edecek. Bu eğitimin sonunda yavrularımız Allah'ın kelamını öğrenmiş olacaklar. Temel dini bilgileri öğrenmiş olacaklar. Biz çocuklarımıza, yavrularımıza bu temel bilgilerin yanında camilerimizde sosyal aktivitelerde yapıyoruz. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz ile beraber yapmış olduğumuz protokol kapsamında bu dini bilgiler eğitimin yanında spor aktivitelerinde yer almasını sağlıyoruz. Bizler bu yavrularımız için varız. Camilerimizin bütün imkanları çcouklarımızın emrine hazır. Camilerin yalnızca namaz kılınan yerler olmadığını Peygamber Efendimiz (A.S), camilerimizin bizim hem ibadetlerimizi icra ettiğimiz mekanlarımız hem de muhabbetleri yaptığımız mescitlerimiz. Peygamberimiz bazen camisini Necip'in abisini, ordusunu sevk ettiği bir karargah olarak, sportif faaliyetleri gerçekleştirdiğimiz Spor Merkezi. Hepsinden öte bir mektep ve medrese. Bizler de çocuklarımızı fonksiyonlara döndürmenin mücadelesini veriyoruz Bu yavrularımız dinine, diyanetine, Vatanına, Milletine, Kur'an'la peygamberine manevi duygularla gelişmiş ve beslenmiş bir şekilde hayırlı yetiştirmenin mücadelesini veriyoruz Bunun için de elimizden gelen bütün imkanlarımızı, bu yavrularımızın, bu çocuklarımızın biz hizmetine sunmuş bulunuyoruz” dedi.

Yapılan açıklamanın ardından İl Müftüsü Mehmet Taşçı’nın topa vuruşuyla turnuva başladı. Kursa katılan öğrenciler, Taşçı ve beraberindeki yetkililerle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.