Yıldırım masterleri tarafından organize edilen Kanser Hastaları Yardım Derneği yararına düzenlenen (Zehra Çırakoğlu, Hale Özdınak, Şermin Özbilen, Hasan Özmenek) anlamlı masterler turnuvasına Yıldırım masterleri, Maraş masterleri, Türkiye’de Adıyaman masterleri, Ege Üniversitesi masterleri takımlarından oluşan dört takım katıldı.

2-3 Mart tarihleri arasında Akova Eray Vudalı stadında Kanser Hastaları Yardım Derneği yararına düzenlenen sponsorların katkı koyduğu masterler turnuvasına Yeni Boğaziçi Belediye başkanı Katip Demir, İskele Belediye başkanı Hasan Sadıkoğlu, Kanser Hastaları Yardım Derneği başkanı Raziye Kocaismail katılarak destek verdi.

Turnuvanın ilk gününde Yıldırım masterleri, Ege Üniversitesi masterlerini 2-1, Maraş masterleri, Adıyaman masterlerini 1-0 mağlup ederek finalde mücadele etme hakkı kazandı. Turnuvanın finalinde Yıldırım masterleri, Maraş masterleri’ni 3-0 mağlup ederek turnuva şampiyonu oldu. Üçüncülük mücadelesinde ise Adıyaman masterleri’ni 3-2 mağlup etmeyi başaran Ege Üniversitesi Mastarler turnuvada üçüncü oldu.

Kanser Hastaları Yardım Derneği yararına düzenlenen turnuvada elde edilen gelirle ile birlikte sponsorlardan gelen gelirlerin tümü Kanser Hastaları Yardım Derneğine bırakıldı. Yıldırım masterleri ile Kanser Hastaları Yardım Derneği tarafından ortaklaşa düzenlenen “Kansere Karşı Sporla El Ele Masterler Anı” turnuvası finalinden sonra takımlara kupa, katkı koyan sponsorlara plaketler yetkililer tarafından verildi.

Turnuvaya katılan dört takımı tebrik ettiğini belirten Yıldırım Masterler Derneği Başkanı Hüseyin Akil, bu anlamlı turnuvayı organize etmemizdeki amacımız elde edilen gelirleri kanserle mücadele eden insanlarımıza bir nebze katkı sunmaktı. Turnuvaya katılan takımlarımızın yanı sıra CYP-TUR Real Estate ve Gayri Menkul, Özkıraç Lifting and Shipping Ltd. Emlak Dünyası, Komürcügil Construction Ltd. Demir Torna Atölyesi, Kale Boya, Mepaş Ltd. Çatankaya Elektrik, Yonca Cem Ticaret, Özçizim Ltd, Güv-Çam Ltd., Cemer Su, İskele Belediyesi, Geçitkale Belediyesi ve Yeni Boğaziçi Belediyesi katkı sundular. Turnuvaya katılan takımları, destek veren işletmelere, sahasını tahsis eden Akova –Vuda Spor Kulübüne, Futbol Federasyonuna ve maçlarda görev alan hakemlerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Manevi Değeri çok yüksek olan bir turnuvaya katılmaktan büyük keyif aldıklarını belirten Adıyaman Mestarler Spor Kulübü Başkanı Mehmet Güneş; “MASDER ailesi olarak kurulduğumuz günden bugün birçok turnuvaya ilimize temsilen katıldık. İlk defa ilimizi yurt dışında bir turnuvada temsil etmenin sevincini ve onurunu yaşadık. Tabi Kıbrıs’ta düzenlenen turnuva maç oynamaktan öte Kanser hastalarına ve kanserle mücadelede eden kuruluşlara destek amaçlı yapılan bir turnuva olması bizleri manevi olarak mutlu etti. Turnuvaya dört takım iştirak etti. Bu anlamlı turnuvaya daha fazla takımın katılmasını arzu ediyorduk ancak her şeye rağmen çok keyifli bir turnuvayı geride bıraktık. Takım olarak iyi mücadele etmemize rağmen ilk maçımızı 1-0 ikinci maçımızı ise 3-2 yenilerek turnuvada dördüncü olduk.

Her şeye rağmen bizim için önemli olan turnuvaya katılmaktı. Turnuva sonunda düzenlenen kupa töreninde Kanser hastalığına yakalanarak vefat eden arkadaşlarımızın eşleri, aileleri törene katıldı. Tören esnasında oldukça duygusal anlar yaşandı. Takım olarak turnuva boyunca ilimizi en iyi şekilde temsil etmeye çalıştık. Çiğköfte, ikramı turnuvaya renk katarken, Turnuvaya katılan takımlara Besni Üzümü, Nemrut Heykelcikleri hediye ederek ilimizin tanıtımına katkı sunmaya çalıştık. Bu vesileyle turnuvaya katılan ve Turnuvada yer alan değerli arkadaşlarımıza, Belediye Başkanımız Hüsrev Kutlu’ya, Belediye Kültür Müdürümüz İskender Korkut’a, Kıbrıs’ta bizleri yalnız bırakmayan iş adamımız Fahri Bozkurt’a teşekkür ediyorum” dedi.