AK Parti Gençlik ve Spor Platformu Başkanı M. Burak Doğan ile İl Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Yalçın’ın da hazır bulunduğu ziyarette İl Başkanı Mehmet Dağtekin, İmamağa Spor’un BAL’a yükseldiği haberini alır almaz kulüp başkanı Muhammet Ataş’ı arayarak tebrik ettiğini belirterek “ Bugün de kulüp yöneticilerimizi parti binamızda ağırlıyoruz. Kendilerini kutluyorum. 2019-2020 futbol sezonu Adıyaman için bereketli bir sezon oldu. Bu sezon Bölgesel Amatör Lig’de (BAL) mücadele eden Adıyaman 1954 Spor ve Kâhta02 Spor 3. Lige çıktı. Ardından İmamağa Spor ve Besni Belediye Spor ’un gelecek sezon BAL’da mücadele edecek olması sevincimizi ikiye katladı. Aslında birlik ve beraberliğimizi sembolize eden ‘farklılığımız zenginliğimizdir’ tezi spor camiası için de son derece anlamlı ve mühimdir. Bilhassa şehir takımları için bu söylem eşsiz değerdedir. Zira bir sezonda, bir ilin dört takımının aynı anda ulusal liglerde mücadele edecek olması hem alt yapının güçlü olmasına hem de başarı çıtasını daha yukarılara taşımasında etkili olur. Özellikle 2020-2021 sezonunda BAL’da mücadele edecek İmamağa Spor inşallah iyi bir performans sergileyerek bir üst lige çıkar. Adıyaman’ın spor alanında başarı potansiyeli oldukça yüksektir. Adıyaman’ımız; geçmişte sporun birçok branşında büyük başarılar elde eden bir il. Üniversitede öğrenci olduğum 80’li yıllarda Adıyaman’ın spordaki başarılarını her zaman gıpta ile takip ediyorduk. Örneğin; o dönemlerde güreşte önemli başarılar yakalamıştık. Bugün aynı gayret ve azmi gösterirsek Allah’ın izniyle bunun karşılığını en güzel şekilde alırız. Siyasiler olarak bize düşen görev ne ise her daim yanlarında olacağımızı bildirmek istiyorum. Bu manada AK Parti olarak sporcularımızın ve gençlerimizin talepleri, sorun ve sıkıntılarının tespiti ve çözüm yollarına yönelik kapsamlı çalışmalar yapılması için Gençlik ve Spor Platformunu kurduk. İl Başkan Yardımcımız Sayın Muhammet Burak Doğan’ın başkanlığında oluşturulan komisyonlarımızda merkez ilçe başkanlığımızdan, kadın kollarımızdan, gençlik kollarımızdan, il genel ve belediye meclis üyelerimizden birer üye bulunuyor. Platformumuz başta futbol olmak üzere tüm spor dallarıyla ilgili çok ciddi çalışmalar yaparak bu çerçevede hazırlanan raporları bir sunum şeklinde yönetimimize takdim ediyorlar. Bizlerde sorunların tespiti ve çözüm yolları ile ilgili bir yol haritası çıkararak somut adımlar atıyoruz. İnşallah bu adımlar ilimiz spor camiasına hayırlar getirir. Bu vesile ile benim için son derece kıymetli olan ziyaretlerinden dolayı İmamağa Spor Kulübü Başkanı Muhammet Ataş kardeşime ve yönetimine teşekkür ediyor, BAL’da mücadele edecek futbolcularımıza şimdiden başarılar diliyorum” dedi.

İmamağa Spor Kulüp Başkanı Muhammet Ataş ise konuşmasında, AK Parti İl Başkanı Mehmet Dağtekin’in kendilerini ilk tebrik edenlerden biri olduğunu ifade ederek “ İl Başkanımız Sayın Mehmet Dağtekin’den tebrik telefonunu aldığımda çok duygulanmıştım. Bugün de yönetim olarak kendilerini ziyaret etmek istedik. Başkanımıza,2020-2021 sezonunda BAL’da mücadele edecek takımımızın hedeflerimizi anlattık. Özellikle bu hedeflerimizde Adıyaman’ın gençlerini spora kazandırmak olacaktır. Takımımızı oluştururken en büyük hassasiyetimiz futbolcuların Adıyamanlı gençlerden oluşmasıdır. Bizleri içten ve samimi bir şekilde karşılayan il başkanımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Ziyaretin sonunda ise günün anısına İmamağa Spor Yönetimi tarafından, müsabakalarda futbolcu Cevher Teker’in giydiği 2 sırt numaralı Mehmet Dağtekin ismi yazılı formayı hediye edildi.