Haber-Metin HARIKÇI

Kaza saat 09.30 sıralarında Amasya-Çorum kara yolunun, Çavuş köyü mevkisinde meydana geldi. Murat Kızılbulut yönetimindeki 72 DU 313 plakalı minibüs, bu sabah saatlerinde Amasya – Çorum karayolu Çavuşköyü mevkiinde kontrolden çıkarak devrilmişti. Kazada Güreş Takımının başarılı Baş Antrenörü İbrahim Halil Kay hayatını kaybetti. Acı haber TPAO ve spor camiasında büyük üzüntü yarattı.

MİLLİ TAKIMA ÇOK SAYIDA SPORCU KAZANDIRDI

15 Yıldır Petrolspor Güreş Takımının Baş Antrenörlük görevinin yanı sıra TPAO Batman Bölge Müdürlüğü Sosyal İşler Şefi olarak da görev yapan İbrahim Halil Kay, 5 çocuk babasıydı. Antrenörlük süresi boyunca şimdiye kadar yaklaşık 60 sporcuyu Milli Takıma kazandıran Kay, spor camiasında da sevilen bir isimdi. Kariyerinde onlarca kupası ve yetiştirdiği yüzlerce genç sporcusu bulunan Kay’ın cenazesi, Amasya’dan getirilerek, Batman’da toprağa verilecek.

VALİ ŞAHİN: “ÜZÜNTÜMÜZ BÜYÜK”

Kazayı duydukları andan itibaren gelişmeleri yakından takip ettiklerini dile getiren Batman Valisi Hulusi Şahin; “Bu sabah meydana gelen kaza bizleri derinden üzmüştür. Kaza haberini alır almaz Amasya Valimiz Mustafa Masatlı ile anında iletişime geçerek yarılalar hakkında bilgiler aldık. Maalesef güreş baş antrenörümüz İbrahim Halil Kaya hocamızın vefat ettiğini büyük teessürle öğrenmiş bulunduk. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun. Allah ailesine ve sevenlerine sabırlar versin. Kazada yaralanan ve Amasya’da farklı hastanelerde tedavi altına alınan yaralı kardeşlerimizin durumları iyi. Rabbim onlara da şifalar versin. Kaza anından itibaren bizleri bilgilendiren, hastanede yaralı kardeşlerimizi yalnız bırakmayan Amasya Valimiz Mustafa Masatlı’ya teşekkür ediyorum. Batman’ımıza büyük geçmiş olsun, Rabbim bir daha böyle acılar yaşatmasın” şeklinde konuştu

GÜREŞ FEDERASYONU BAŞSAĞLIĞI MESAJI YAYINLADI

Türkiye Güreş Federasyonu, Amasya'da trafik kazası geçiren Batman Petrol Spor Kulübü kafilesi için geçmiş olsun, vefat eden antrenörü İbrahim Halil Kay için başsağlığı mesajı yayımladı.

Federasyondan yapılan açıklamada, Çorum'da düzenlenen 23 Yaş Altı Türkiye Güreş Şampiyonası için Batman'dan yola çıkan Batman Petrol Spor Kulübü kafilesinin bu sabah Amasya yakınlarında trafik kazası geçirdiği belirtildi. Kazada vefat eden İbrahim Halil Kay hocamıza Allah’tan rahmet, kederli ailesine ve yakınlarına başsağlığı ve sabırlar dileriz. Camiamızın başı sağolsun, yaralı sporcularımıza Allah’tan acil şifalar dileriz” şeklinde ifade edildi.