Haber-Metin HARIKÇI

Namağlup olarak şampiyon olmanın büyük sevincini yaşadıklarını dile getiren Samsun Gülizar Hasan Yılmaz Spor Lisesi Beden Eğitimi Öğretmeni Metin Ateş; “Gençlik ve spor bakanlığımız tarafından gerçekleştirilen 2021-2022 okul sporları faaliyet kapsamında ortaya koyduğumuz performansla il geneli oynanan müsabakalarda Samsun il birincisi olarak Karabük’te düzenlenen grup müsabakalarına katılmayı başardık. Burada rakiplerini yenmeyi başaran takımımız Çorumda düzenlenen yarı final müsabakalarına katılmaya hak kazandık.

Çorum ilinde elde etmiş olduğumuz başarı bizi Rize’de düzenlenecek olan Final grubuna taşıdı. Yarı final müsabakalarında rakibimizi yenerek diğer maçın sonucunu bekledik ve Gaziantep Spor Lisesi futbol takımını eleyen Diyarbakır Spor Lisesi futbol takımı ile final müsabakasında eşleştik. Takım olarak turnuvanın ilk maçından son final maçına kadar çok iyi bir performans ortaya koyarak rakibimizi 2-0 yenmeyi başardık. Namağlup olarak liseler arası genç kızlar futbol turnuvasında Türkiye şampiyonu olduk. Takımda yer alan öğrencilerimizi yürekten kutluyor, bizlere her türlü desteği veren okul yönetimimize teşekkür ediyorum” dedi.

Okul olarak bir ilki başardıklarını dile getiren okul müdürü Bayram Kahraman; “Kız futbol takımımız ortaya koyduğu performansla bizleri gururlandırmışlardır. Samsun iline ilk kez şampiyonluk getiren ve oynadığı tüm maçlarda hiç yenilmeyen namağlup şampiyon olan takımımızı ve Beden Eğitimi öğretmenimiz Metin Ateş’i yürekten kutluyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.