Geniş bir katılım ile adaylığını açıklayan Başkan Adayı Erdal Yılmaz, “Eskrim federasyonu bir kişinin şahsi insafına, öngörüsüne, becerisine muhtaç bir federasyon olmayacaktır” dedi.

Başkan adayı yılmaz yaptığı açıklamasında; “Bugün, ülkemizde Milli Mücadelemizin şeref madalyalı kahramanlarımızdan Fuat Balkan Bey öncülüğünde Atatürk'ün talimatları ile örgütlenerek federatif kuruluş olarak yüzüncü yılına yaklaşan Eskrim sporunun hak ettiği değeri alarak yaygınlaştırılması adına; yeni başarı hedeflerine azim, istek ve kararlılıkla koşacak gençlerimiz ile yan yana olacağız. Öncelikli olarak, yüreklerimizle birlikte yanan aziz vatanımızın ciğerleri olan ormanlarımıza hepimiz gibi biz de çok üzüldük. Devlet-millet birlikteliği ile yaşadığımız felakette omuz omuza mücadele eden ve canını hiçe sayan tüm ormancılarımıza, itfaiyecilerimize, kamu mensuplarımıza, görevlilerimize ve gönüllü vatandaşlarımıza en içten saygı ve selamlarımı sunuyorum. Bu uğurda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet dileyerek isimsiz bütün kahramanlarımıza da şükranlarımı sunuyorum.” Dedi.

Eskrim Yaşamımın Büyük Bir Parçası Olan Önemli Bir Değeri İfade Etmektedir

Eskrim sporu ailemize, hiperaktivite tedavisi gören oğlum Aziz Yılmaz’ın doktorunun isteği üzerine girmiş olup diğer çocuklarımdan Muhammed Yasin Yılmaz ve Esin Ruveyda Yılmaz'ın da eskrim sporcusu olmasıyla bizim için önemli ve vazgeçilmez bir spor haline gelmiştir diyen Eskrim Federasyonu Başkan Adayı Erdal Yılmaz” Aile hayatımızı ve dünyaya bakışımızı değiştiren eskrim branşı, şahsım için belli periyotlarla yapılan bir spor aktivitesi, zorunlu zamanın dışında vakit ayırabileceğim bir hobi, arkadaş ve iş çevresinde kullanacağım bir kartvizit olarak değil, tüm bunların ötesinde yaşamımın büyük bir parçası olan önemli bir değeri ifade etmektedir. Aynı zamanda, eskrim antrenmanları ve müsabakalarına mevcut federasyon yönetiminden daha fazla gitmiş olan eskrim sporunun sevdalısıyım.

Antrenmanlarından müsabakalarına neredeyse her hafta katıldığım eskrim faaliyetlerinde; antrenörler, aileler, sporcular ve kulüp yöneticileri ile bir araya gelme fırsatım oldu bu da eskrim branşında yaşanan sorunların çözümlenmesi, çocuklarımızın geleceği, eskrim federasyonunun faaliyetlerinin gelişmesi, branşın yaygınlaşması, huzurlu ve mutlu bir spor ortamı oluşması adına sürekli istişarelerde bulunmamıza vesile oldu.” Dedi.

Eskrim Federasyonu Başkan Adayı Erdal Yılmaz” Eskrime gönül vermiş tüm paydaşların; görüş, öneri ve taleplerine yönelik sesleri maalesef bir türlü duymayan, tek kişilik bir yönetimi benimseyen federasyon yönetim anlayışıyla diyalog imkânının bulunmaması üzerine eskrim sporunu sahiplenerek eskrim sporunun geleceğini düşünenlerle istişarelerimiz sonucunda federasyon yönetimine aday çıkarma kararı alınmıştır.

Bunun neticesinde eskrim branşında büyük bir birlik oluşturarak ekip olarak çalışmalara başladık. Öncelikle Eskrim sporunun yapıldığı tüm illere giderek illerdeki eskrim kulüpleri ziyaret edip görüş ve bilgi alışverişlerinde bulunduk. Ayrıca Ankara, İstanbul ve İzmir’de geniş kapsamlı toplantılar esnasında eskrim branşında önemli isim ve değerlerin yer alacağı bir federasyon yapısı kurularak bu girişiminde başkan adayı olarak da şahsımın önderlik etmesini kararlaştırdık.” Dedi

Ortak Bir Yönetsel Akıl Oluşturma Zamanıdır

Bugün, eskrim sporu için geçmişte yaşanan tüm olumsuzlukları bir yana bırakma ve gelecekle ilgili projeleri ve çözümleri ortaya koyarak, federasyona, branşa katkı sağlayacak her bir değeri, hiçbir gerekçe oluşturmadan ve önyargıdan uzak olarak, yönetsel süreçler içerisine ele alma ve ortak bir yönetsel akıl oluşturma zamanıdır diyen Eskrim Federasyonu Başkan Adayı Erdal Yılmaz “ Bu vesileyle geçmişten bugüne federasyona emeği geçen, katkı sağlayan tüm yöneticilerimize, antrenörlerimize, görevlilerimize, hakemlerimize, sporcularımıza sevgi ve saygılarımı sunar, ebediyete intikal etmişlere Allah’tan rahmet dilerim.

Özetle ifade etmek isterim ki; Eskrim federasyonu bir kişinin şahsi insafına, öngörüsüne, becerisine muhtaç bir federasyon olmayacaktır. Eskrimcilerin çoğunluğunun ortak kararıyla, onayıyla, iradesiyle ve gönlüyle yönetilen bir federasyon olacaktır.

Branşlar kendi kararlarını kendi dinamikleri çerçevesinde alarak federasyon yönetiminin misyonuna katkı sağlayarak destek verecektir.

Gücün, onurun, hızın ve heyecanın sporu ve ailemizin branşı olan eskrim sporunda tüm çocuklarımız ve paydaşlar için huzurlu, mutlu bir ortam oluşturmak, branşı Türkiye genelinde yaygınlaştırarak dünya klasmanında başarılar elde etmek hedefiyle, gerek eskrim sporunda gerekse de sosyal ve iş hayatımdaki bilgi ve becerilerimle eskrim sporuna hizmet için Türkiye Eskrim Federasyonu başkanlığına aday olduğumu bir kez daha yineleyerek huzurunuzda açıklıyorum.

Yarınlarımızın umudu gençlerimizin, zamanında karar verme, dikkat, sürat ve gücü kontrol etme gibi yetilerini geliştirmelerine büyük katkılar sağlayan eskrim sporu için bir araya geldiğimiz bugün de katılımlarınız için teşekkür eder, saygılarımı sunarım” dedi.

Olimpiyatlardaki sporcuların performanslarını değerlendiren Yılmaz, “Yeni branşlarda yeni madalyaların gelmiş olması elbette bir başarıdır. Yeterli değildir ama bu yarınların ayak sesleridir. Yeni branşlarda yeni madalyaların alınması taktir edilmesi gerekir. Özellikle Türk Eskrimi sadece Türkiye'de veya Avrupa'da değil, dünyada söz sahibi bir spor olarak anılacaktır. Sporcusuyla, antrenörüyle, kulübüyle, hakemiyle uluslararası arenada kendinden söz ettirecektir” dedi.

Yaşanan Sorunlar Son Dönemde Madalya Kaybetmemize Sebep Olmuştur

Federasyon başkanlık seçiminin üç aday üzerinden gideceğini ve medeni bir şekilde sonuçlanmasını dileyen Eskrim Federasyonu Başkan Adayı Erdal Yılmaz, “Üç adaylı bir seçim olarak gözüküyor. Seçimin medeni bir şekilde geçmesi en büyük arzumuz. Bu noktada diğer adaylara başarılarımı iletiyorum. Camiamız çok acılar yaşadı, çok ötekileştirildi. Biz yaklaşık iki yıldır fiili olarak sahadayız, iki yıldır bir hafta öncesine kadar 25, 30 bin kilometrelere yakın yolculuklar yaptık. Hiçbir kulüp ayrımı yapmadan bütün kulüpleri ziyaret ediyoruz. Biz Türkiye Eskrim Federasyonu içerisindeki kutuplaştırmayı ve ötekileştirmeyi kaldıracağız. Bunu yapamadığımız zaman başarı gelmeyecektir. Yaşanan sıkıntı ve sorunlar son dönemde madalya kaybetmemize sebep olmuştur. Almamız gereken birçok madalya yanlış yönetimler, yanlış tercihler ve yanlış bakış açılarından dolayı madalyalarımız dahi gitmiştir. Dünya altıncısı arkadaşımızın madalya alamama şansı yoktu ya da dünya sekizincisi olan sporcumuzun madalyası resmen yanlış tercihlerden dolayı madalyayı kaybetmiştir. Biz asla ötekileştirmeyeceğiz, camianın sesini federasyonun yönetimine aktaracağız. Bu noktada ne gerekiyorsa yapacağız. İş hayatımdaki bütün çalışmaları bir tarafa bıraktım. Bütün mesaimi eskrim federasyonuna ayıracağım. Liyakat ve ehliyet esaslı bir anlayış olacak. Eskrim federasyonunu eskrimciler yönetecek” diye konuştu.