Ramazan ayında spor türünün, yoğunluğunun ve süresinin kişiye özgü seçilmesinin uygun olacağını belirten Elit Spor Kulübü hocası Halil Çoban; “Ramazan ayı boyunca üyelerimizin sağlıklı bir şekilde spor yapabilmeleri için salonumuz gündüz ve gece 01:00’e kadar hizmet vermeye devam ediyor. Spor hekimlerimizle yaptığımız görüşmeler doğrultusunda onların da önerisini dikkate alarak, Ramazan ayı süresi boyunca üyelerimize yoğunluğu ve süresi daha düşük çalışma programı uyguluyoruz.

Sporun iftara yakın bir zaman aralığında ya da iftarla sahur arasında yapılmasını öneriyoruz. Spordan hemen sonra karbonhidrat depolarının yenilenmesi ve kaybedilen sıvının yerine konulması gerekmektedir. Bu anlamda spor için en uygun zamanın iftar ile sahur arasındaki zaman aralığıdır.” Dedi.

Elit spor kulübü olarak üyelerin en sağlıklı bir şeklide spor yapmaları konusunda ellerinden geleni yaptıklarını söyleyen Çoban; “Üyelerimiz arasında profesyonel, ileri düzey, orta düzey spor yapanların yanı sıra yeni başlayanlar var. Herkesin kendisine göre bir çalışma programı var ve bizlerde bunları yakından takip ediyoruz. Ramazan ayı geldi spor yapamaya devam edelim mi, etmeyelim mi diye soranlar var. Spor her zaman devam etmeli, Ramazan ayı boyunca da devam etmeli. Dolayısıyla da dikkat etmek lazım ve spora çok da ara vermeyi önermiyoruz ama yaparken de mutlaka düşük seviyeli, çok ağır olmayan çalışma yapılmalı. Bu vesileyle Elit Spor kulübü üyelerine ve Adıyamanlı hemşehrilerimize sağlıklı, huzurlu ve hayırlı ramazanlar diliyorum” şeklinde konuştu