Haber-Metin HARIKÇI

2021-2022 Sezonu Bölgesel Amatör Lig grupları belirlendi. Bu sezon BAL 261 takımın katılımı ile her bölgede 3’er grup olmak üzere 9 ayrı bölgede 27 grupta oynanacak.

Grup müsabakaları çift devreli lig usulüne göre oynanacak olup her bölgede grup birincisi olan 3’er takımın tarafsız bir sahada tek devreli lig usulüne göre oynayacakları Bölge Birinciliği müsabakaları sonunda bölge birincisi olan 9 takım TFF 3. Lig’e çıkmaya hak kazanacak.

Sezona en iyi şekilde hazırlandıklarını belirten Besni Akın Spor Kulübü başkanı Doğan Ciner; “Dünyayı etkisi altına alan pandemi nedeniyle Türkiye Futbol Federasyonumuzun almış olduğu kararlar doğrultusunda Bölgesel Amatör Lig gruplarında farklı bir uygulamaya gidildi. Kulüp olarak biz lige katılmadık ve hakkımızı bu sezona kullanmak istedik. Uzun süredir teknik heyetimiz gözetiminde futbolcularımız sezona hazırlanmaya devam etti. Hazırlık maçları oynadık. Hasretle beklediğimiz haber geldi ve kısmet olursa Bölgesel Amatör Lig (BAL) 2021-2022 sezonu, 81 ilden 263 takımın katılımıyla 30-31 Ekim'de başlayacak.

İmamağaspor kulübü ile birlikte 3. Bölge 1. Grupta mücadele edeceğiz. İlk maçımızı kendi saha ve seyircimiz önünde Siverek Belediye Spor ile oynayacağız, taraftarımızı yanımızda görmek istiyoruz. Hedefimiz Besni’mizin özlemi olan 3. Lige yükselmektir. Bunu başarmak için elimizden geleni yapacağız. 30 Ekim tarihinde başlayacak olan yeni sezonda bütün takımlarımıza başarılar diliyorum.” Dedi.