Haber-Metin HARIKÇI

Besni İlçe stadyumunda oynanan müsabaka oldukça çekişmeli geçerken, özellikle ikinci yarıda ortaya koyduğu performansla rakibini 4-2 gibi skorla yenmeyi başaran Besni Akınspor yeni sezon öncesi rakiplerine gözdağı verdi.

Takım olarak teknik heyet nezaretinde çok iyi bir hazırlık dönemi geçirdiklerini ifade eden Besni Akınspor Kulübü başkanı Doğan Ciner; “Pandemi nedeniyle Bölgesel amatör lige ara verilmişti. Ligin başlayıp başlamayacağı konusunda belirsizlik vardı. Nihayet beklediğimiz güzel haber Türkiye Futbol Federasyonumuzdan geldi ve Bölgesel amatör ligin başlatılmasına karar verildi. Takım olarak pandemi sürecinde bir çok takım oyuncularını gönderirken, takımı dağıtırken biz elimizden geldiği kadar takımı dağıtmadık, bir arada tutmaya onların en iyi şartlarda antrenman yapmasını sağladık.

Teknik heyetimiz nezaretinde iyi bir hazırlık dönemi geçirdik. Bugün olduğu gibi hazırlık maçları oynadık. Komşu ilimizden gelen Gaziantep Kale spor ile bugün güzel bir hazırlık maçı oynadık. Her iki takımı tebrik ediyorum maçın başından sonuna oldukça çekişmeli bir müsabaka oldu. 4-2 bir skorla müsabakayı kazandığımız için mutluyuz. Teknik heyetimizi ve futbolcu kardeşlerimizi tebrik ediyorum. Yeni sezonda bütün takımlara başarılar diliyorum” dedi.

Hazırlık maçlarında alınan sonuçtan çok ortaya konan oyundan çok memnun olduğunu belirten Besni Akınspor Teknik Direktörü Mehmet Atay; “Sezon başından bu yana değerli başkanımızın ve yönetim kurulu üyelerimizin destekleriyle oluşturmuş olduğumuz kadromuzla hazırlıklarımıza ara vermeden devam ettik. Hafta içi antrenmanlarımızın yanı sıra yaklaşan yeni sezon öncesi hazırlık maçlarımızla sezona en iyi şekilde hazır olmak adına çalışmalarımıza devam ediyoruz.

Bugünde komşu ilimiz Gaziantep Kale spor ile bir hazırlım maçı oynadık. İlk yarıda istediğimiz oyunu sahaya yansıtamadık ancak ikinci yarıda daha derli toplu oynayıp, ön alanda kurduğumuz baskı ile daha etkili bir oyun ortaya koyduk ve bulduğumuz pozisyonları çok iyi değerlendirdik. Müsabakadan 4-2 gibi farklı bir skorla ayrıldığımız için mutluyuz. Skordan öte ortaya konan mücadeleden dolayı memnunuz her iki takımı tebrik ediyor, bizlere her türlü desteği sağlayan kulüp başkanımız Doğan Ciner ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür ediyorum” dedi.