Haber-Metin HARIKÇI

170 Ülkeden 1500 sporcunun mücadele ettiği U-20 Atletizm dünya şampiyonası 10. 000 metre yürüyüş kategorisinde mücadele eden Batman Petrolspor kulübü sporcularından Mazlum Demir, 42.36.02 derecesiyle Dünya Şampiyonu olurken, Hayrettin Yıldız Dünya üçüncüsü olmayı başardı.

Batman Petrol Spor Kulübü olarak sporcularıyla bir kez daha gurur duyduklarını dile getiren Petrol Spor Kulübü Başkanı Mustafa Demir; “Petrol spor kulübümüz bünyesinde bulunan sporcular farklı branşlarda başarıdan başarıya koşmaya, milli takım forması altında kulübümüzü ve ülkemizi en iyi şekilde temsil etmeye devam ediyorlar. Son olarak Kolombiya’nın Cali kentinde düzenlenen Dünya U-20 Atletizm şampiyonasında Türkiye’yi ve kulübümüzü temsil eden sporcularımızdan Mazlum Demir kategorisinde dünya şampiyonu olurken, Hayrettin yıldız Dünya üçüncüsü olmayı başardılar. Aynı şampiyonada mücadele eden diğer sporcumuz Emine Ceylan iyi mücadele etmesine rağmen dereceye girememiştir. Cali kentinde Türk Bayrağımız ile şampiyonluk ve üçüncülük turu atan sporcu kardeşlerimizi ve teknik heyetimizi yürekten kutluyorum. Petrol spor kulübü olarak uzun yıllardır adeta bir sporcu fabrikası gibi sporcu yetiştirmeye, yetişen sporcuları kendi branşlarda başarıdan başarıya koşturmaya devam ediyoruz. Kulübümüze her zaman destek olan Türkiye Petrolleri genel Müdürümüz Melihan Bilgin’e, Kolombiya’da büyük başarıya imza atan sporcularımıza büyük emek veren Atletizm Millî takım antrenörü Sadullah Ergin’e, Petrolspor Atletizm Baş Antrenörü Ümit Kemal Pişkin’e, Sporcu kardeşlerimize, Farklı branşlarda görev alan antrenörlerimize ve bütün sporcularımıza teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum” şeklinde konuştu.

Başarının tesadüf olmadığını dile getiren Milli Atlet Mazlum Demir; “Kolombiya’nın Cali kentinde düzenlenen dünya şampiyonası için ben ve diğer iki sporcu arkadaşımız antrenörlerimiz nezaretinde çok iyi bir hazırlık dönemi geçirdik. Batman Petrolspor kulübünün sporcusuyuz ancak sırtımıza Milli takım forması olunca insan çok daha farklı duygular içinde oluyor. Türk halkının dualarını hep yanımda hissettim. Dünya şampiyonu olduğum ve Ay Yıldızlı bayrağımızı şampiyonada dalgalandırdığım için onur duydum. Bizlere her zaman destek olan kulüp başkanımız Mustafa Demir’e, Atletizm Millî takım antrenörümüz Sadullah Ergin’e, Petrolspor Atletizm Baş Antrenörümüz Ümit Kemal Pişkin’e ve her zaman en büyük destekçim olan aileme teşekkür ediyorum.” Dedi.

Şampiyonada Dünya üçüncülüğünü alan Hayrettin Yıldız ise duygularını şöyle ifade etti; “Elde etmiş olduğum derecemi bizlerin her zaman yanımızda olan kulüp başkanımız Mustafa Demir’e Atletizm Millî takım antrenörü Sadullah Ergin’e, Petrolspor Atletizm Baş Antrenörü Ümit Kemal Pişkin’e ve aileme hediye ediyorum. Bundan sonraki hedefim Mazlum kardeşim gibi dünya şampiyonu olmaktır” dedi.

Milli Takım Antrenörü Sadullah Ergün; yoğun ve zorlu bir çalışma sonunda sporcularının bu dereceleri almasını disiplini elden bırakmadan çalışmalarına bağladığını ifade ederek, sporcularını kutladığını söyledi.