Haber: Metin Harıkçı

Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından Adıyaman’ın da içerisinde bulunduğu 51 şehirde 14-17 yaşarası kız ve erkek bireylerin spor faaliyetlerine teşvik edilmesi amacıyla Mahalle Ligleri Projesi gerçekleştiriliyor. Gerçekleştirilecek olan proje de gençler Basketbol, voleybol ve badminton branşlarında yarışacaklar.

Adıyaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından duyurulan Mahalle Ligleri projesi ile 14- 17 yaş arası kız ve erkek bireylerin spor faaliyetlerine teşvik edilmesi ve iyi olma hallerine katkı sağlanması, gençlerin spora aktif katılımlarının teşvik edilmesi, spor konusunda potansiyeli yüksek olan gençlerin tespit edilmesi, gençler arasında iletişim, grup ve takım içi aidiyet, güven, empati ve sosyalleşme süreçlerini geliştirmek ile tüm bunların yanında kaybolmaya yüz tutmuş mahalle kültürünü yeniden canlandırmak amaçlanıyor.

“Gençlere arkadaşını bul takımını kur diyoruz”

Adıyaman muhtarları ile beraber projeye büyük önem verdiklerini belirten Adıyaman Muhtarlar Federasyonu Başkanı Abdulkadir Geylani Taş şunları söyledi;

“Cumhurbaşkanlığımız ve Gençlik ve Spor Bakanımızın Önderliğinde ve Adıyaman Gençlik ve Spor il Müdürümüz Fikret Keleş himayesinde Adıyaman’daki gençlerimiz için ne yapabiliriz diye düşündük ve 14-17 yaş aralığındaki gençler için bir proje başlattık. Mahallenin gururu başlığı altında gençlerimiz için Mahalle ligi projesini hayata geçiriyoruz. Gençlere “Arkadaşını bul takımını kur” diyoruz. Basketbol, voleybol, badminton branşlarında mahalle ligi düzenleyeceğiz. Mahalledeki gençler kendi aralarında 4 kişi as 4 kişi yedek olarak takımlarını kuracaklar. Gençlerin bu anlamda bütün giderleri Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından karşılanacak. Biz muhtarlar olarak gençlerimizi topluma nasıl kazandırırız diye düşünüp yola çıkarak bu projeyi benimsedik. Bütün mahalle muhtarları ile gerekli yardımlaşmayı da yapacağız. Adıyaman’da spor imkanı bulunmayan gençlerimizi bu şekilde de motive etmiş olacağız. Projenin hayata geçmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”