Borsa İstanbul Anadolu Lisesi ve Ticaret Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi takımlarını eleyerek grup final müsabakısına (yarı final) yükselmeyi başaran Altınşehir Anadolu Lisesi, grup final müsabakasında karşılaştığı rakibi Adıyaman Spor Lisesini penaltılar sonucunda 5-4 mağlup ederek grubunu lider tamamladı ve turnuvanın finaline yükseldi.

İki takımın da etkili oynadğı ve seyir zevkinin yüksek olduğu maçta, iki takım da bir türlü golü bulamadı ve maçın normal süresi 0-0 tamamlandı. Turnuva gereği maç uzamadan doğrudan seri penaltı atışlarına geçildi. Seri penaltı atışları sonucunda rakibi Spor Lisesi'ne 5-4 üsünlük sağlayan Altınşehir Anadolu Lisesi finale yükseldi.

Spor Lisesini yenerek adını finale yazdıran Altınşehir Anadolu Lisesinin rakibi, diğer maçta Merkez Anadolu Lisesini mağlup eden Adıyaman Lisesi oldu.

A ve B grubunun final maçlarının tamamlanmasının ardından konuşan Adıyaman Altınşehir Anadolu Lisesi Beden Eğitimi Öğretmeni Yılmaz Aslan:

''Öncelikle bu maça gelmeden önce rakibimizin gücünün farkındaydık ama dediğim gibi biz de en iyi mücadelemizi sergileyecektik ve kazanmak için elimizden gelen her şeyi yapacaktık. Nitekim bugün sahada güzel bir mücadele vardı, rakibimiz karşısında istedğimizi oyunu tam oynayamadık ama biz de rakibimizin oyunu domine etmesine izin vermedik. Maç 0-0 tamamlandı. Oyuncularıma penaltılarda sakin olmaları gerektiğini söyledim çünkü penaltılarda şans faktörü ortaya çıkıyor. Penaltılar sonunda 5-4 kazanmasını bildik, oyuncularımı yürekten kutluyorum çünkü böyle bir rakip karşısında kazanmak gerçekten de zor ve biz bunu başardık. Şimdi final maçına odaklandık ve rakibimiz Adıyaman Lisesi oldu, onlar da Spor Lisesi gücünde bir takım, hedefimiz şampiyonluk, inşallah bu şampiyonluğu okulumuza getiririz, tek temennim bu.'' dedi.

Liseler Arası Futbol Turnuvasının final müsabakası yarın saat 15.00 te Karaali Sahasında Altınşehir Anadolu Lisesi ile Adıyaman Lisesi arasında oynanacak.