Hakemliğe 1998 yılında Adıyaman’da başlayan Mehmet Yıldırım görevi icabı yer aldığı İstanbul bölgesi hakemliğinde göstermiş olduğu performansla kısa sürede üst liglerde görev alarak adından söz ettirirken, özellikle PTT ve Süper Toto 1. Ligdeki maçlarda ortaya koyduğu performans kendisini Süper lige taşıdı.

1998 yılında hobi olarak başladığı hakemlik mesleğinde belirlemiş olduğu hedefine adım adım ulaşmanın mutluluğunu yaşadığını belirten Hakem Mehmet Yıldırım; “Adıyaman’da hakemliğe başladım ve amatör maçlarda görev aldım. Görevim icabı İstanbul’a atanmamın ardından İstanbul bölgesi hakemi olarak maçlarda görev almaya başladım. Her geçen yıl üstüne koyarak göstermiş olduğum başarı beni üst liglerde görev almama vesile oldu. Son yıllarda PTT 1. Lig’de oynanan maçlarda görev aldım ve özellikle son iki sezon göstermiş olduğum performans sayesinde Türkiye Merkez Hakem kurulumuz tarafından 2019-2020 Futbol sezonunda Süper Lig müsabakalarında Üst Klasman yardımcı hakem olarak görev verildi.

Allah’a şükürler olsun. Üstlenmiş olduğum görevin bilinciyle, şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da ayni azim ve disiplin içerisinde çalışmalarıma devam edeceğim. 1998 Yılında bu yola çıktığımda bize rehberlik eden Adıyaman şube başkanımız Muzaffer Akif Beyaz hocama ve İstanbul da üzerimde emeği olan ismini sayamadığım hocalarıma arkadaşlarıma aileme ve Türkiye Merkez Hakem kurulumuza teşekkür ederim.” Dedi

Adıyamanlı hemşehrimiz Mehmet Yıldırım’ın Süper Lig’de Üst Klasman Yardımcı hakem olarak görev alacağının Adıyaman’da duyulması spor camiasında büyük sevinçle karşılandı.