Sezon öncesi hazırlıklarını aralıksız sürdüren Adıyamanspor yaklaşan sezon öncesi kendisi gibi BAL Liginde mücadele edecek olan Araban Belediyespor ile hazırlık maçında karşı karşıya geldi. Maçın ilk yarısında ev sahibi ekip 25. ve 40 dakikalarda bulduğu gollerle konuk Adıyamanspor karşısında 2-0 öne geçti. İlk yarıda başka gol olmayınca maçın ilk yarısı 2-0 ev sahibi Araban Belediyespor’un üstünlüğü ile sona erdi.

İkinci yarıya daha iyi başlayan Adıyamanspor ev sahibine oranla daha iyi pozisyonlar bulmaya başladı. Maçın 60. Dakikasında Ulaşçan’ın attığı golle durum 2-1 oldu. Bulduğu golle moral bulan Adıyamanspor üst üste ataklar geliştirmeye başladığı anlarda maçın 80. Dakikasında Batuhan Kaya’nın attığı golle durum 2-2 oldu. Maçın sonlarına doğru ev sahibi ekip Araban Belediyespor’un gelişen ani atağında top bir kez daha Adıyamanspor kalesinde ağlarla buluşunca ev sahibi Araban Belediyespor 3-2 öne geçti ve maçta başka gol olmayınca hazırlık maçını ev sahibi Araban Belediyespor 3-2 kazandı.

Hazırlık maçı olmasına rağmen her iki takımın ortaya koyduğu futbolun izleyenlere keyif verdiğini belirten Adıyamanspor teknik direktörü Emin Alakuş; “Sezon öncesi kamp çalışmalarımızın yanı sıra hazırlık maçlarıyla hazırlıklarımıza sürdürüyoruz. Deplasmanda karşılaştığımız Araban Belediyespor maçında ilk yarıda 2-0 yenik duruma düşmemize rağmen ikinci yarıda ortaya koyduğumuz mücadele sayesinde durumu 2-2 berabere getirdik. Maçın sonlarına doğru rakibimiz bulduğu golle maçı 3-2 kazanmasını bildi. Ben her iki takımı da tebrik ediyorum. Hazırlık maçlarında skordan öte takımımızın ortaya koyduğu mücadele bizleri sevindirmiştir. Sezon başlayana kadar hazırlıklarımızı sürdüreceğiz. Bizleri en güzel şekilde ağırlayan Araban Belediyespor kulübü yönetimine şahsım ve kulübümüz adına teşekkür ediyorum” dedi.