Haber-Metin HARIKÇI

Adıyaman Atatürk Stadyumunda oynanan maçın ilk yarısında her iki takımda beklenilenin altında bir oyun sergilerken, ilk yarıda rakip 1461 Trabzonspor Futbol kulübü ilk yarıda yakaladığı iki pozisyondan yararlanamazken, ilk yarı 0-0 sona erdi.

İkinci yarıya Adıyaman Futbol Kulübü iki oyuncu değişikliği ile başlarken, ilk yarıda olduğu gibi ikinci yarıda da her iki takım özellikle orta saha mücadelesinde başarılı olamazken, her iki takım oyuncuları isabetli paslar atamazken, atılan bazı önemli paslarda ise her iki takımın defans oyuncuları hata yapmayarak pozisyonlar büyümeden atağı önledi.

İkinci yarıda her iki teknik adam sık sık oyuncu değişikliği yaparak bir nevi taktiksel olarak maçı lehlerine çevirmeye çalıştı. Adıyaman spor futbol kulübü oyuncuları ikinci yarıda bir iki ani atak geliştirse de kanat oyuncuları topu iyi kullanamayınca ataklar sonuçsuz kaldı. İkinci yarı ev sahibi ekibi Adıyaman Spor Futbol kulübüne karşı daha derli toplu oynayan, ataklar geliştiren 1461 Trabzon sporlu futbolcular yakaladıkları bir iki pozisyonu cömertçe harcadı.

İkinci yarıda üst üste ataklar geliştiren 1461 Trabzon spor Adıyaman spor Futbol kulübü kalesinde etkili olmaya başlasa da gelişen ataklar sonuçsuz kalırken, İkinci yarıda normal süre 0-0 berabere bitti. Maçın orta hakemi maça 5 dakika ilave etti. Maç bu sonuçla biter denildiği anda, oyunca 80. Dakikada giren Atalay Yıldırım, 90+5’de attığı golle takımına hem galibiyet, hemde 3 puan kazandırmış oldu. Maçta başka gol olmayınca 1461 Trabzon spor sezonun ilk maçında Adıyaman deplasmanından 3 puanla dönmeyi başardı.

Zorlu deplasmandan galibiyetle ve 3 puanla dönmenin sevincini yaşadıklarını dile getiren 1461 Trabzon spor kulübü teknik direktörü Mehmet Ak, futbolcularını tebrik ettiğini söyledi.