Grubunda Edirne Uzunköprü’yü 7-0, Gaziantep Master takımını 5-1ve Beşiktaş’ı 3-1 yenmeyi başaran Adıyaman Karması Çeyrek finalde İstanbul Golden Master takımını da 3-2 yenerek yarı finale yükseldi. Yarı final maçında karşılaştığı Ağrıspor ile 2-2 berabere kalan Karma takım, penaltı vuruşlarında rakibine yenilerek, yarı finalde turnuvaya veda ederek, 3. lük kupası ile Adıyaman’a döndü.

Ortaya konan performans ve mücadeleden son derece mutlu olduğunu dile getiren Takım kaptanı Abuzer Çalğan; “Şahsım, Hasan Hazar ve Aylan Yaman kardeşimizle birlikte ilimizde futbol oynayan arkadaşlarımızdan oluşan karma ekibi bir araya getirdik. Yaklaşık 2 aydır hazırlık maçları ve antermanlar yaptık. 25 Ekim 29 Ekim tarihleri arasında Anatlay Sueno otelde Beşiktaş’ın eski yıldızı milli futbolcu Ali Eren tarafından organize edilen ‘Elit Master’ turnuvasına ilimizi temsilen katıldık.

18 takımın mücadele ettiği turnuvada Trabzonspor’dan Yattara, Semavi, Sardal, Beşiktaş’tan Pascal Nouma, Ali Eren, Erkan, Galatasaray’dan Tanju Çolak, Benhur, Sertan gibi milli futbolcular turnuvaya renk ve heyecan kattılar. Grubumuzda ilk maçımızı Edirne Uzunköprü ile oynadık ve 7-0 gibi farklı bir sonuç elde ettik. İkinci maçımızı Gaziantep Master takımı ile oynadık ve 5-1 kazandık. 3. maçımız Beşiktaş ili oynadık ve bu zorlu müsabakayı da 3-1 kazanarak çeyrek finale yükseldik. Grubu 3 galibiyet 9 puanla lider tamamladık. Çeyrek finalde İstanbul Golden Master takımı ile karşılaştık ve maçı 3-2 kazanarak yarı finale yükseldik. Yarı final maçında Ağrıspor ile karşılaştık 2-1 öne geçtiğimiz müsabakada maçın sonlarına doğru kalemizde gördüğümüz gole engel olamadık ve maç 2-2 sona erdi. Penaltı atışlarında iki vuruşu değerlendiremedik ve maalesef penaltı atışlarında 4-3 yenilerek yarı finalde turnuvaya veda ettik.

Her şeye rağmen oymadığımız futbol, ortaya koyduğumuz mücadele neticesinde turnuvaya katılan herkes tarafından övgüyle bahsedilen bir takım olduk. Bunun yanı sıra takımımızda yer alan futbolculardan Ayhan Yaman attığı 10 golle gol kralı olurken, yine bay gol lakaplı Yaşar Bayram ise attığı 7 golle ikinci sırayı aldı. Kalecimiz Mehmet Şenbahar turnuvanın en iyi kalecisi seçildi. Yarı finale yükselmemiz, içimizden gol kralı çıkması ve takımızın kalecisinin en iyi kaleci seçilmesi bizleri ayrıca mutlu etmiştir. Elde etmiş olduğumuz başarı neticesinde takım olarak turnuvayı 3. Olarak tamamladık ve kupayı Adıyaman’a getirdik. Bu vesileyle ilk günden bugüne yanımızda olan Gençlik ve Spor il müdürümüz Fikret Keleş’e, Teknik Direktörümüz Mehmet Yıldırım’a, sahada mücadele eden futbolcu kardeşlerime, Masör Mehmet İnan kardeşime, turnuvayı düzenleyen Ali Eren ve ekibine ediyorum” dedi.

Bütün ekibi tebrik ettiğini dile getiren Teknik Direktör Mehmet Yıldırım; “Adıyaman Karması adı altında ilimizde oluşturulan takımın başına Teknik direktör olarak görevlendirilmem beni son derece mutlu etmiştir. 2 ay gibi bir hazırlık sürecinin ardından Antalaya’da ortaya koymuş olduğumuz mücadele, aldığımız galibiyetler turnuvaya katılan her kesim tarafından takdirle karşılandı. İlimizi en iyi şekilde temsil ederek, yarı finalde talihsiz bir şekilde penaltılarda elendik. Turnuvayı 3. Olarak tamamladık bunun yanı sıra gol kralı, en iyi kaleci bizim takımdan çıkması bizleri ayrıca mutlu etmiştir. Sahada mücadele eden bütün arkadaşlarıma ve turnuvayı düzenleyen ekibe teşekkür ediyorum.”