Haber-Foto : Metin HARIKÇI

Üst üste aldığı kötü sonuçlarla sezona iyi başlamayan Adıyaman Futbol kulübü bu hafta kendi evinde ikinci yarıda Salim İyik’in 2 ve Ömer Yıldız’ın attığı gollerle 3-0 yenerek kötü gidişe son verdi.

Maçın ilk dakikasından itibaren konuk ekip karşısında etkili bir oyun sergileyen Adıyaman Futbol kulübü ilk yarıda yakaladığı bir iki önemli pozisyondan yararlanamazken, rakip Diyarbekir spor Adıyaman kalesinde etkili olamadı. İlk yarının uzatma dakikasında 45+2’de rakibine yaptığı sert hareket sonrası ikinci sarı kartı gören Diyarbekirsporlu Enes Subaşı Kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Maçın ilk yarısı 0-0 sona erdi.

İkinci yarıya taraftarının da desteğiyle daha iyi başlayan Adıyamanspor Futbol kulübü rakip kalede üst üste ataklar geliştirmeye başladı. Sol taraftan gelişen atakta Çağrı’nın ceza sahası içine yaptığı ortada topla buluşan Salim İyik topu ağlarla buluşturdu ve maçın 52. Dakikasında takımını 1-0 öne geçirdi. Bulduğu golle rakibine oranla daha rahat ve iyi bir oyun ortaya koyan Adıyamanspor Futbol Kulübü rakip kalede etkili olmaya devam ederken maçın 77. Dakikasında Atakan’ın sol kanattan yaptığı ortada ceza sahası içinde topla buluşan Salim topu bir kez daha Diyarbekir Spor ağlarıyla buluşturdu ve takımını 2-0 öne geçirdi. Peş peşe gelen gollerle rahatlayan Adıyaman Futbol kulübü rakibine oranla daha etkili oynamaya başladı. İkinci yarıda üst üste yediği gollerle bir türlü toparlanamayan Diyarbekir Futbol kulübü futbolcuları bir iki atak geliştirdiyse de Adıyamanspor Futbol kulübü defans oyuncuları rakip takımın ataklarını yerinde kesmeyi bildi. Taraftarının desteği ve bulduğu gollerle rakibine oranla daha iyi bir oyun sergileyen Adıyaman Futbol kulübünün sağ kanattan geliştirdiği atakta yapılan ortaya ayak ucuyla iyi dokunan Ömer Yıldız maçın 80. Dakikasında durumu 3-0’a taşıdı. Maçta başka gol olmayınca Adıyaman Futbol kulübü rakibini 3-0 yenerek haftayı üç puanla kapatmanın sevincini yaşadı.

Galip gelmenin sevincini yaşadıklarını dile getiren Adıyaman Futbol Kulübü futbolcusu Osman Bodur; “Lige iyi bir başlangıç yapamadık. Geride kalan haftalarda iyi oynamamıza rağmen bir türlü galip gelemiyorduk. Bugün kendi sahamızda taraftarımız önünde iyi bir oyun ve net bir skorla maçı 3-0 kazanmasını bildik. İnşallah önümüzdeki haftalarda daha iyi oyun ortaya koyarak daha iyi yerlere geleceğiz. Takım arkadaşlarımızı tebrik ediyorum” dedi.

Sahaya mutlak galibiyet için çıktıklarını belirten maçın yıldızı Salim İyik; “Her hafta bu hafta diyerek sahaya çıkıyorduk. Özellikle son iki maçtık çok iyi oynuyoruz. Ama bir türlü iyi oyunumuzu skora yansıtamadık. Özellikle geçen hafta deplasmanda grubun lider takımı İskenderun spor karşısında çok iyi mücadele etmiştik. Bu hafta çok iyi hazırlandık ilk yarıda beklediğimiz golleri bulamadık ancak ikinci yarıda rakibimize oranla iyi onayan, golü kovalayan bizdik ve nihayetinde üst üste bulduğumuz gollerle üstümüzdeki stresi atmış olduk. Galip geldiğimiz için sevinçliyiz tabi iki golde benim atmış olmam beni ayrıca mutlu etti. Atmış olduğum iki golümü eşime armağan ediyorum. Bugün bizleri yalnız bırakmayan taraftarımıza ve takım arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Tüm takımı yürekten kutladığını dile getiren Adıyaman Futbol Kulübü Teknik Direktörü Erol Kapusuz; “Takım olarak çok iyi çalışıyoruz ve bugün çalışmamızın karşılığını galibiyetle aldık. Futbolcularımı yürekten kutluyorum. Kaç haftadır iyi oynamamıza rağmen bir türlü galip gelemiyorduk ve bugün 3-0 gibi net bir skorla galip gelerek şeytanın bacağını kırdık. Tabi tek bir maçla olmaz inşallah bundan sonra takımımızı daha iyi yerlere taşıyacağız, futbolcularımızı tebrik ediyorum” dedi.

Adıyaman Futbol kulübü aldığı 3 puanla puanını 5’e yükseltirken, Diyarbekirspor ise 4 puanda kaldı.