Haber-Metin HARIKÇI

Sezona şampiyonluk parolasıyla yola çıkan ve geçtiğimiz hafta Van deplasmanında son dakikada yediği golle rakibine 2-1 mağlup olan Adıyaman 1954 spor sezonun ikinci maçında kendi saha ve seyircisinin önünde rakibi Soma spor da 2-0 yenilerek taraftarını üzdü.

Adıyaman Atatürk Stadyumunda oynanan müsabakanın başlama düdüğüyle birlikte oyuna hızlı başlayan rakip Somaspor üst üste geliştirdiği ataklar geliştirirken ev sahibi Adıyaman 1954 istediği oyunu bir türlü sahaya yansıtamadı.

İlk yarıda rakip Soma spor üst üste geliştirdiği ataklarda Adıyaman 1954 spor kalesinde etkili olurken, bir topu defans oyuncusu Seydi, bir topu da kaleci Fatih kornere gönderdi. İlk yarıda her takımda gol atma başarısı gösteremedi ve maçın ilk yarısı 0-0 sona verdi.

İkinci yarının başlama düdüğüyle birlikte ilk yarıda olduğu gibi rakip Somaspor çok etkili başladı ve üst üste geliştirdiği atakta maçın 52 dakikasında Melih Şencan’ın attığı golle Somaspor 1-0 öne geçti. Bulduğu golle moral bulan Somaspor deplasmanda olmasına rağmen çok etkili bir oyun sergilerken, Adıyaman 1954 spor yediği gol sonrası bir türlü toparlanmadı ve gelişen Soma spor atağında Yasin Abdioğlu topu ağlarla buluşturdu ve takımını deplasmanda 2-0 öne geçirdi. Üst üste bulduğu gollerle moral bulan Soma spor daha rahat ve etkili oyununu maçın sonuna kadar sürdürürken, üst üste yediği gollerle bir türlü toparlanamayan Adıyaman 1954 spor rakip kalede etkili olamadı ve maç rakip Soma sporun 2-0 galibiyetiyle sona erdi.

Deplasmanda Adıyaman 1954 sporu 2-0 yenmeyi başaran Soma spor ikinci haftayı da galibiyetle tamamlayarak puanını 6’ya çıkardı