Doğan,  Adıyaman'ın sağlık, ulaşım, işsizlik sorunlarına ilişkin Perre Haber Ajansına yaptığı değerlendirmede, çöken bir sağlık sisteminin olduğunu belirterek. insanların gece saat 3'de 4'te hastanede, muayene sırası almak için kuyruğa girmek zorunda kaldıklarını kaydetti.

-"TARIM, EĞİTİM, SAĞLIK POLİTİKASI İFLAS ETTİ"

Doğan, hastaneyi ara ara ziyaret ettiğini belirterek, "Yetkililer hiç mi gitmiyor? gidiyorlardır. Ben yetkililere bu konuda kızmıyorum. 600 bin nüfuslu bir şehri, bir hastaneye mahkum edilirse, şehrin bir ucundan bir ucuna, gündüzleri 40-45 dakikada gidilebilen şehir oldu artık Adıyaman. Dolayısıyla sağlık sistemini de çökelttiler, oysaki çok iyi girmişlerdi. 2003'ler de, 2004'ler de sağlık sistemine çok iyi girmişlerdi, çok güzel şeyler oluyordu, ne oldu da bu şehir hastaneleri sistemi kuruldu, ne oldu da bu sağlıkta başka bir dönüşüme geçtiler. Ülkenin her geçen gün omurgası çöküyor. Bu ülkenin omurgasını çökeltirseniz, bu millet bir daha da ayağa kalkamaz.

Tarım iflas etti, eğitim politikası iflas etti, sağlık politikası iflas etti. Bu ülkede doğru giden ne var, dış politikamız yerle bir. Bugün 4 buçuk, 5 milyon Suriyeliyi biz ülkemizde barındırmak zorunda kaldıysak sorumlusu, bizzat dış politikadaki başarısızlıktır, yanlışlardır."diye ifade etti.

-"İPLİK VE KONFEKSİYON ALANINDA LİDER İL OLABİLİRDİ"

Doğan, Adıyaman'da işsizliğin temel problemi eğitim olmadığını vurguladı.

Adıyaman'ı çevre illerle kıyaslayan Doğan, "Organize Sanayi Bölgesi, Türkiye'nin en önemli merkezlerinden biri olacakken çeşitlendirildi. Şimdi artık  kuru gıda fabrikası, nar ekşisi fabrikası yada biber fabrikası gibi şeylere dönüştürüldü. Asıl konfeksiyon kümelenmesini engellemeleri sonrasında bu duruma geldi. Türkiye'nin şuan konfeksiyon konusundaki lider ili olabilirdi ama maalesef bu yapılmadı. Bu konuda liderlik edenler kim bilmiyorum, ümit ederim ki buna da en kısa zaman da çözüm bulurlar."şeklinde konuştu.

-"3-5 YIL İÇERİSİNDE ADIYAMAN YAŞANMAZ HALE GELİR"

Çevredeki illerin tamamının çevre yollarına, duble yollarına sahip olduklarını ifade eden Doğan, "Bütün ulaşım yolları bulvar genişliğindeyken, biz maalesef ama maalesef biz bu yola sıkıştırıldık."dedi.

Doğan, "Her ne kadar 2'nci 3'üncü çevre yolu diye bize anlatılan yollar çevre yolları değil onlar sadece bizim gidişli gelişli yollarımız, şehir içerisinde. Bunun bir an önce planlandığı gibi Pirin'in üst tarafından Zey'in alt tarafından getirilip Şanlıurfa yoluna bağlanmalıdır, eğer bu yapılmazsa 3-5 sene içerisinde Adıyaman yaşanmaz bir hale gelir. Şuan zaten araçlarımız ile şehre inemiyoruz, maalesef oto parkların durumu ortada."diye konuştu.

-"BELEDİYENİN HİÇ BİR GÜNAHI SUÇU YOKTUR"

Belediyenin tüm kurumları ile birlikte makine kısmı hariç hükümet binasına acil olarak taşımasının gerektiğine işaret eden Doğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Hükümetin oradan valiliğin ve diğer kuruluşlarında çıkmasıyla birlikte taşımalılar ve belediyenin yerine konferans salonunun yeri ile birlikte altını bir otopark, üstünü de Demokrasi Parkı ile birleşik bir park haline getirmeliler. Bunu yaparlarsa en azından belediyenin bu ekonomik sıkıntılar içerisinde bir şeyler yaptıklarını hissederiz. Her ne kadar belediye yapıyor görünse de Belediyenin hiçbir suçu günahı yoktur. Karayolları tarafından Altınşehir oradaki o battı çıktılı yol, mutlak surette servis yolu ağır araçların geçebileceği bir servis yolu verilmelidir. Küçük araçlar veya ağır vasıta hangisi verilecekse oradan servis yolu verilmelidir. Aksi takdirde her gün kazaların yaşandığı, diğer Altınşehir oradan gelen yol çare değildir. Allah korusun büyük kazalara sebep olabilirler. Adıyaman'a kar yağmadı, buzlanmalar olmadı, büyük yağışlar yağmadı eğer bunlar olursa o yol taşımaz. O yol Allah korusun büyük kazaların yaşandığı yer olur."