CHP Adıyaman Belediye Başkan Aday Adayı Türkan Ağır yaptığı açıklamada, "Partimizin 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde bir bayan aday adayı olarak karşınıza çıkma cesaretini yine partim Cumhuriyet Halk Partisinden aldım. Aldığım bu güç ve cesaret ile de partim ve organları teveccüh gösterip beni aday seçerlerse kuracağımız teknik kadro ve projelerle Adıyaman halkına hizmet etmeye talibiz. Demokrasinin vazgeçilmezi olan yepyeni bir yerel seçim sürecine giriyoruz. Kentimize ve halkımıza hayırlı uğurlu olsun.  Bu coşku ve heyecan aynı zamanda da Adıyaman halkının umudunun ifadesi olacaktır. Bu kent 20 yıldır hizmete açtır. Adıyaman’ın güzel insanları 20 yıldır bıkmadan usanmadan hizmet beklemektedirHepimiz güzel anılan bir kentte yaşamak istiyoruz.  Çocuklarımızın geleceği için en iyisini istiyoruz.  Artık ırgat kent olmak istemiyoruz. Dünyada ve ülkemizde güzellikleri ile anılan bir kent istiyoruz. Yerli ve yabancı Turistin övgüyle anlattığı , tekrar tekrar gelmek isteyeceği bir turizm kenti istiyoruz. Her geçen gün  betonun değil yeşilin arttığı bir kent özlüyoruz. O nedenle buradayız. O nedenle umudumuzu hiç kaybetmeden yeni bir seçim dönemini bekliyoruz. Belediyecilik yapacağım iddiasıyla iktidar olanlar sadece Belediyecilik oynamışlardır. Belediyecilik yapmamışlardır. Bu halka laftan başka bir şey üretmemişlerdir. Halka hizmet edeceğim diye iktidar olanlar ; yakınlarına hizmet etmişlerdir, halkı unutmuşlardır.  onlara buradan sesleniyoruz , koltuk sevdası başkadır , hizmet sevdası başkadır.  Koltuk sevdasında olanlar oradaki koltuğu alıp evlerine götürsünler. Hizmet sevdasında olanlar tahta bir taburenin üzerinde de halka hizmet ederler . Hiç şüpheleri olmasın. Artık siyasette el değiştirmeli…  Artık siyasette yüz değiştirmeli, Birilerinin önümüzü açmasını bekleyen genç kardeşlerime sesleniyorum. Önünüzü asla açmazlar. Önünüzü kendiniz açacak ve cesurca siyasetteki değişimi sağlayacaksınız. Bugün dürüst, iş güç sahibi , iddialı , bu kente , bu halka hizmet etmek isteyen Adıyamanlılara sesleniyoruz

 -"Bu bir siyasete davettir"

Ağır, "Gelin birlikte siyaset yapalım, Gelin birlikte üretelim, gelin birlikte yönetelim. Kapımız hizmet sevdalılarına sonuna kadar açıktır. Tahterevalli siyasetçileri cesur , üreten , iddialı isimleri sevmez. Onlar biat edenleri , uslu adamları severler. Ama bir cumhuriyet halk partili; Biat etmez. Kimsenin kapı kulu olmaz, İhtiyaç olduğunda , gerekli olduğunda iktidar emanetçilerinden değil , iktidarın asıl sahibi halktan görev ister. Siyaset el değiştiriyor, siyaset yüz değiştiriyor… 20 yıldır hizmet alamayan Adıyaman halkı bugün öyle bir hale gelmiştir ki ,Belediyenin önündeki kavşağı yapanı alkışlamaya hazırdır. Siyasi mevki edinmekle , hizmet için siyaset yapmak birbirinden çok farklıdır. Bizim sevdamız Adıyaman’dır , Adıyaman’a hizmettir. Çünkü biz Adıyaman’ı çok seviyoruz dedi. Toplumu kutuplaştırmış , öfke topu haline getirmiş, Ülkenin kaynaklarını harvurup harman savurmuş , Cumhuriyetle Kavgalı bir akp iktidarına karşı ,“ biz kimseye kin tutmayız kamu alem birdir bize,ne olursan gel” diyen Yunus Emre’nin koluna girmiş Uzlaşma kültürünün temsilcisi CHP ye ihtiyacımız var.  Cari açığı almış başını gitmiş bir Türkiye yaratan akp iktidarına karşı 1940 yılında koskoca bir Osmanlı İmparatorluğunun tüm borçlarını ödeyerek dünyaya onurlu duruş sergileyen bir CHP ye ihtiyacımız var" dedi. 

 Türkan Ağır, "Adı yolsuzlukla anılmayan Kul hakkı yemeyen bir iktidara yani CHP ye ihtiyacımız var. O nedenle Adıyaman’da tekrar CHP iktidarına ihtiyacımız var. Hizmet eden ve Adıyaman’ı yıldız gibi parlatacak yepyeni kadrolara ihtayacımız var. Biz bugün bu şehri yönetmeye talibiz. Bu kentin artık kavgaya , kısır çekişmelere, boş laflara tahammülü yoktur. Esnafın cebindeki para her geçen gün azalmaktadır. İşler kötüye gitmektedir.  Her yıl Adıyamandaki işsiz ordusuna yüzlerce gencimiz daha katılmaktadır.İş istihdamı sağlamak yerel yönetimlerin en önemli görevi olmalıdır. Sizi ,sağlıklı organik tarım , kongre merkezleri ,kültür turizmi , Bölge de ve dünya da cazibe merkezi olmayı başarmış , Artık betonun değil yeşilin konuşulduğu , Yaşama geçirdiği projeler ile bir Eskişehir gibi; Ülke içi turizm merkezi haline gelmiş bir Adıyaman hayali kurmaya davet ediyorum. Her şey önce hayal etmekle başlar.  Hayallerimizi gerçek yapacak lider ve kadroları siz seçeceksiniz. Bize hayallerinizi gerçek yapmak için fırsat verin, şans verin. Belediye başkan adaylığımızı destekleyin. Destekleyin ki; Adıyaman ’ın bugünlere mahkum olmadığını , en iyi hizmeti hak ettiğini sizlere ve herkese kanıtlayalım.

Çünkü, ben Adıyaman‘ı seviyorum. Biz Adıyaman’ı seviyoruz. Çünkü biz biliyoruz ki ; Türkiye’nin CHP’ye ihtiyacı var!, Adıyaman’ın CHP’ye ihtiyacı var!, CHP’nin size, CHP’nin bize ihtiyacı var! Artık; dürüst, çalışkan, hizmet üretecek siyasetçilere ihtiyaç var! Sağolun varolun, yolumuz , yolunuz açık olsun" dedi. 

CHP Adıyaman Belediye Başkan Aday Adayı Türkan Ağır, konuşmasından ardından Dosyasını İl Başkanı Deniz Çakmak'a verdi.